Komični horoskop: Ko je šaljivdžija, a ko mrgud u zodijaku

Jarac je pomalo ukočen i sklon ozbiljnosti, a kada se šali onda je ciničan i hladan. Ne voli šale na vlastiti račun, niti viceve o Škotima (odnosno škrtosti, jer se to često odnosi na njih).

Rak naginje toplim, internim šalama, često se zezajući na vlastiti račun. Obožava šale vezane uz rodni kraj (Lale, Piroćanci...).

Blizanci su najveće šaljivdžije, odlično imitiraju druge, skaču iz dijalekta u dijalekt i verni su poklonici engleskog humora, posebno Montija Pajtona.

Bik je glavni kada se pričaju „masni“ vicevi, u čemu zna da pretera, a ponekad godinama ponavlja iste otrcane šale kojima se smeje – sam.

Lav je rođeni šoumen, kad počne da zabavlja društvo teško mu je da stane. Poslastica su im anegdote o poznatim ličnostima, a kad čuje dobar vic trudi se uvrstiti ga u svoju počasnu kolekciju (neke čak i zapisuju).

Vaga mrzi vulgarne šale, sklonija je igri reči i dvosmislenim izrekama.

Škorpija obožava crne viceve i priče iz spavaće sobe. Uspešnost svojih šala ceni po šokiranosti publike: zna da se grubo poigra sa drugima i otrovno cilja tamo gde najviše boli.

Ovan takođe ima grub smisao za šalu i često ispada neotesan. Najviše uživa u vojničkim vicevima.

Devica se smeje finim šalama, koje su ujedno i intelektualne egzibicije i višeslojne poruke.

Strelac ponekad više vređa nego što nasmejava. On je u duši satiričar, ne može da se suzdrži da barem šalom ne prokomentariše tuđe mane. Voli priče o strancima (Našli se Amerikanac, Rus i Nemac...).

Konačno, Vodolija je sklona pametnim, blagim šalama, kojima je zadatak da stvore prijateljsku atmosferu i zbliže ljude, a Ribe krasi pomalo čudan smisao za humor: ne pamte dobro tuđe šale, ali su odlični improvizatori.

24sata

Pogledajte još