Neneh Cherry na MAD in Belgrade festivalu: Diva koju smo dugo čekali

Sa ponosom vam predstavljamo pop ikonu, čuvenu zvezdu osamdesetih - Neneh Cherry! Ova umetnica švedskog porekla potiče iz muzičke porodice, od očuha poznatog džezera, preko sestre, pevačice – Titiyo, do poznatog brata, muzičara Eagle Eye Cherry-ja. Muzikom je počela da se bavi od najranijeg detinjstva, a kao devojčica posebno je bila zagrejana za punk zvuk. U tom periodu članovi benda Talking Heads bili su joj prve komšije, od kojih je na poklon dobila svoj prvi instrument – bas gitaru!
Tokom osamdesetih kao članica britanske post-punk grupe Rip Rig & Panic, preko noći je postala svetski poznata po senzacionalnom hitu „Buffalo Stance“. Posle toga usledili su planetarni hitovi „Manchild“ i „7 Seconds“ po kojima je se mnogi dobro sećaju. Posle dugog odsustva sa scene, Neneh se 2012. vraća u velikom stilu, sa sjajnim albumom The Cherry Thing, a na festivalu MAD in Belgrade Neneh će nastupiti sa space-jazz duom RocketNumberNine, sa kojim je nedavno snimila i svoj poslednji album, Blank Project - odlično ocenjen od strane najznačajnijih svetskih časopisa kao što su The Guardian, The New York Times, The Wire i Mixmag. Naš glavni grad biće jedina stanica na turneji poznate dive u ovom delu Evrope!

MAD in Belgrade svojim posetiocima priprema još ekskluzivnih sadržaja! Naime - najznačajniji medij na svetskoj elektronskoj muzičkoj sceni, internacionalni projekat Boiler Room, stiže na festival MAD in Belgrade! Boiler Room će drugog dana festivala, u nedelju 25.maja, tokom šest sati snimati i na svom elektronskom kanalu uživo emitovati program sa MAD in Belgrade festivala. Neneh Cherry je nedavno je bila gost londonskog Boiler Room-a, a snimak sa nastupa možete pogledati:

Bitan podatak za ljubitelje kvalitetnog zvuka znači to što će nova generacija čuvenog sound sistema Vero Funktion-One biti postavljena u parku ispred Muzeja savremene umetnosti 24. i 25. maja i tako na MAD doneti zvuk kakav festivalska publika u Evropi do sada nije imala priliku da iskusi!

Program festivala MAD in Belgrade već je zapao za oko svetskim medijima koji ga preporučuju kao jedan od najzanimljivijih u Evropi ove sezone, naglašavajući posebno da festival nudi 48 sati non-stop ludila i Beograd kao grad vredan istraživanja. Britanski Knowledge Magazine već je svrstao MAD in Belgrade među 20 najboljih evropskih festivala, a thefestivalhunter.com navodi čak pet razloga iz kojih treba posetiti MAD in Belgrade! Partner MAD in Belgrade projekta u Velikoj Britaniji je prestižni elektronski magazin Resident Advisor. Na festivalu ce nastupiti vise od 100 stranih i domaćih izvođača uz do sad ovde nečuveno vrhunsko Vero Funktion-One ozvučenje, spektakularne do sad neviđene bine, džinovske skupluture, maske, brodove i Boiler Room!

Kompletnu listu izvođača pogledajte OVDE, a tu je i VIDEO koji će vam sigurno ulepšati dan! Igra je već počela na www.madinbelgrade.com gde posetioci mogu odigrati kviz i saznati koja se party životinja krije u njima.

Ulaznice za dvodnevni MAD in Belgrade festival već se nalaze u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima u Srbiji i regionu, i to po ceni od 1.200 RSD za jednodnevnu, odnosno 2.000 RSD za kompletnu festivalsku ulaznicu. Ulaznice će u redovnoj prodaji biti skuplje.

Pogledajte još