Ritam Kube u srcu grada: Afro-Cuban All Stars

Pozivamo sve ljubitelje kubanske muzike da prošetaju do Knez Mihailove u subotu, 10. maja i uživaju sa nama. Istog dana, na svim blagajnama CS Eventima ulaznice za koncert AFRO-CUBAN ALL STARSA prodavaće se po specijalnim promotivnim cenama sa popustom od 15% na sve cenovne kategorije.

Afro-Cuban All Stars je jedinstven muzički sastav koji promoviše kubansku muziku koja se proteže kroz sve generacije i sve muzičke stilove.

Pod “palicom” Juan De Marcosa, Afro-Cuban All Stars jedan je od najzasluženijih orkestra za širenje popularnosti afro-kubanske muzike po svetu. Njihov album iz 1997. godine “A Toda Cuba Le Gusta” prvi je snimljen tokom legendarne Buena Vista Social Club sesije a upravo Juan De Marcos započeo je misiju izvođenja kubanske muzike van Kube na svetske pozornice.

Bend sa muzičarima svih generacija neguje čitav spektar latino ritmova među kojima su mambo, cha cha, rumba, son montuno, timba, guajira, danzon, abakua i bolero.

Koristimo svo nasleđe kubanske muzike kako bismo stvorili zvuk budućnosti” – izjavio je Juan De Marcos Gonzalez o muzici koju stvaraju.

Tokom više od dve decenije uspešne karijere, Afro-Cuban All Stars može se pohvaliti sa više Grammy nominacija, nekoliko dokumentarnih i igranih filmova koji su snimani o njima i u kojima su i sami učestvovali čime definitivno nose titulu najpoznatijeg i najuspešnijeg kubanskog orkestra uz Los Van Van i Irakere.

Pogledajte još