Stipendija za najbolji esej: Šansa da studije budu besplatne

0

Fakultet za inženjerski menadžment organizuje osnovne akademske studije u trajanju od četiri godine, odnosno osam semestara, iz oblasti inženjerskog menadžmenta. Nakon završenog ovog nivoa studija student stiče zvanje Diplomirani inženjer menadžmenta (240 ESPB poena).

Studijski programi su sastavljeni od obaveznih i izbornih predmeta. Na strukturu studija student može uticati sa izbornim predmetima, samim tim, oblikovati svoj akademsko-stručni profil.

Nastava na osnovnim studijama je interaktivnog karaktera, obavezno uključuje primere iz prakse, podstiče studente na razmišljanje i kreativnost, samostalnost u radu i primenu stečenih znanja.

Realizacija studijskog programa se odvija i kroz mentorski rad. Student neposredno sarađuje i sa predmetnim nastavnicima, praktično proverava i stečena znanja u specijalizovanim računarskim učionicama, ima priliku za ispoljavanje pojedinačne i timske kreativnosti i razvijanje kritičkog mišljenja i izražavanja.

Kvalitet nastavnog procesa obezbeđuje se kroz primenu sledećih nastavno metodičkih formi:

predavanja
izvođenja praktičnih i laboratorijskih vežbi
izradu seminarskih i drugih stručnih radova i prezentaciju istih
diskusiju između studenata i naučno nastavnog osoblja sa naglašenom razmenom mišljenja
primena savremenih metoda analize slučaja
osposobljavanja studenata za rad po projektnom principu, kao i za timski rad
obavljanja stručne prakse

Pored studijskih programa: Menadžment u visokotehnološkim industrijama, Menadžment u kreativnim industrijama i Menadžment u informacionim tehnologijama, od ove školske godine godine otvorili smo i novi studijski program Menadžment u bezbednosti.

Savremeni svet i doba u kome živimo u 21. veku se suočava sa bezbednosnim izazovima, rizicima i pretnjama, značajim gubicima nevinih života i ogromnim materijalnim štetama. Na koji način preduprediti ova dešavanja i kako na njih adekvatno odgovoriti, problem je kojim se bavi akademska zajednica, naučna, stručna i šira javnost.

Izvršni direktor fakulteta: Predrag Lečić

Smer menadžment u bezbednosti je prilika za sticanje savremenih znanja kako bi prvenstveno mladi ljudi, na njemu stičući neophodna znanja, pružili puni doprinos unapređenju bezbednosti u svakom segmentu društvenog života, i na svakom hijerarhijskom nivou (od pojedinačne do nacionalne, regionalne i globalne bezbednosti), predstavljajuci neophodan ljudski resurs, koji će značajno doprineti implementaciji usvojenog koncepta bezbednosti naše zemlje i u regionu.

U vremenu pred nama, potrebno je odgovoriti na nove izazove. Na smeru menadžment u bezbednosti, mestu modernog obrazovanja, imate sve preduslove za budući uspeh i sticanje relevantnih znanja iz oblasti bezbednosnog menadžmenta, u okviru bezbednosne industrije čiji se profit u 2012. godine meri u trilionima dolara, i čija je ekspanzija veća od informaciono tehnološke industrije koja je svetski lider bila do sada.

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.