Stipendija za najbolji esej: Šansa da studije budu besplatne

Studijski programi su sastavljeni od obaveznih i izbornih predmeta. Na strukturu studija student može uticati sa izbornim predmetima, samim tim, oblikovati svoj akademsko-stručni profil.

Nastava na osnovnim studijama je interaktivnog karaktera, obavezno uključuje primere iz prakse, podstiče studente na razmišljanje i kreativnost, samostalnost u radu i primenu stečenih znanja.

Realizacija studijskog programa se odvija i kroz mentorski rad. Student neposredno sarađuje i sa predmetnim nastavnicima, praktično proverava i stečena znanja u specijalizovanim računarskim učionicama, ima priliku za ispoljavanje pojedinačne i timske kreativnosti i razvijanje kritičkog mišljenja i izražavanja.

Kvalitet nastavnog procesa obezbeđuje se kroz primenu sledećih nastavno metodičkih formi:

predavanja
izvođenja praktičnih i laboratorijskih vežbi
izradu seminarskih i drugih stručnih radova i prezentaciju istih
diskusiju između studenata i naučno nastavnog osoblja sa naglašenom razmenom mišljenja
primena savremenih metoda analize slučaja
osposobljavanja studenata za rad po projektnom principu, kao i za timski rad
obavljanja stručne prakse

Pored studijskih programa: Menadžment u visokotehnološkim industrijama, Menadžment u kreativnim industrijama i Menadžment u informacionim tehnologijama, od ove školske godine godine otvorili smo i novi studijski program Menadžment u bezbednosti.

Savremeni svet i doba u kome živimo u 21. veku se suočava sa bezbednosnim izazovima, rizicima i pretnjama, značajim gubicima nevinih života i ogromnim materijalnim štetama. Na koji način preduprediti ova dešavanja i kako na njih adekvatno odgovoriti, problem je kojim se bavi akademska zajednica, naučna, stručna i šira javnost.

(old_image)

Izvršni direktor fakulteta: Predrag Lečić

Smer menadžment u bezbednosti je prilika za sticanje savremenih znanja kako bi prvenstveno mladi ljudi, na njemu stičući neophodna znanja, pružili puni doprinos unapređenju bezbednosti u svakom segmentu društvenog života, i na svakom hijerarhijskom nivou (od pojedinačne do nacionalne, regionalne i globalne bezbednosti), predstavljajuci neophodan ljudski resurs, koji će značajno doprineti implementaciji usvojenog koncepta bezbednosti naše zemlje i u regionu.

U vremenu pred nama, potrebno je odgovoriti na nove izazove. Na smeru menadžment u bezbednosti, mestu modernog obrazovanja, imate sve preduslove za budući uspeh i sticanje relevantnih znanja iz oblasti bezbednosnog menadžmenta, u okviru bezbednosne industrije čiji se profit u 2012. godine meri u trilionima dolara, i čija je ekspanzija veća od informaciono tehnološke industrije koja je svetski lider bila do sada.

(old_image)

Pogledajte još