POGUBAN REVOLT: Vojislav Šešelj kritično, smršao 23 kilograma, odbija hemoterapiju!

Lider Srpske radikalne stranke i optuženik u Haškom tribunalu Vojislav Šešelj nalazi se u veoma lošem zdravstvenom stanju, opasnom po život.

Njegov boravak u Hagu postao je pravi košmar, a kako Telegraf.rs saznaje, on je odbio da prima hemoterapiju i za šest meseci je smršao preko 23 kilograma!

Zdravstveno stanje Šešelja iz dana u dan u zatvorskoj jedinici Haškog tribunala je sve lošije, zbog čega lekari upozoravaju da je lider radikala životno ugrožen.

On je, prema rečima njemu bliskih osoba, izložen pravoj torturi u Ševeningenu i jedini je zatvorenik koji nema pravo na posete prijatelja, već kod njega mogu da dođu samo članovi porodice i osobe iz njegovog pravnog tima Nemanja Šarović i Milan Terzić. Zbog svega toga Šešelj je odbio da prima hemoterapiju i hrani se samo kuvanim povrćem.

Lider radikala je zbog karcinoma na debelom crevu morao da se podvrgne lečenju hemoterapijom, ali je primo samo jednu dozu, nakon koje je odustao zbog jako lošeg tretmana koji ima u bolnici.

Šešelj je, kada je krenuo na tretman hemoterapijom, bio odlukom Tribunala u Hagu, totalno izolovan, iako poseduje pisani dokument da nije pretnja po druge zatvorenike i ljude.

Odveden je tada bez najave u bolnicu za koju niko nije znao i u njoj je podvrgnut hemoterapiji pod tuđim imenom, a držan je u sobi “tri sa tri” u kojoj ima samo jedan krevet. U isto vreme, njegovoj porodici je bilo zabranjeno da ga vidi!

"Vojislav Šešelj je životno ugrožen, njegovo stanje je jako loše. Uprkos tome, i dalje je vedar duhom. Tragovi bolesti i loših uslova su vidljivi na njemu, jer je za 6 meseci smršao čitavih 23 kilograma! Trebalo je da primi 12 ciklusa hemoterapije, ali je išao samo na jednu"
, kaže za Telegraf Nemanja Šarović, potvrđujući naša saznanja.

On kaže da lidera radikala u životu drži još njegova snažna volja i rad, jer ustaje veoma rano i kreće da radi, puno čita i mentalno je izuzetno jak.

"Jednom prilikom mi je rekao: *Ne boj se, ja sam iskusan robijaš, a tada je najvažnije da se ne prepustite i da vas ne uhvati letargija“. On se tako ponaša. Puno piše i čita, a od nas uvek traži da mu donosimo mnogo knjiga, koje nam prilikom našeg sledećeg viđenja vrati pročitane. To ga, po mom mišljenju, održava u životu", kaže Šarović.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još