Nacisti ubijaju u Ukrajini, a Amerika ih prikriva!

Nemiri u Odesi su rezultirali tragedijom u kojoj je stradalo na desetine demonstranata

On u tekstu na portalu “Konsortijum njuz” /Consortium News/ ukazuje na zločine u Odesi i Marijupolju i ističe da se u američkim medijima o ukrajinskoj Nacionalnoj gardi piše kao o jedinici obrazovanoj iz odreda samoodbrane Majdana, koji su pomogli da se izvede revolucija 22. februara u Kijevu i sa vlasti svrgne Viktor Janukovič.

Ali, američki mediji prećutkuju da su takozvani odredi samoodbrane bili sastavljeni uglavnom od dobro organizovanih “bandi neonacističkih ekstremista” iz zapadnih ukrajinskih oblasti, koje su policiju gađale “Molotovljevim koktelima”.

U američkim medijima uloga neonacista u tim događajima je minimizirana i u najboljem slučaju nazivaju ih “ukrajinskim nacionalistima”, piše Peri.

On ukazuje da mediji ne govore o tome da kijevski režim nije mogao da računa na svoje regularne snage, pošto nisu bile spremne da se bore protiv građana na jugoistoku.

Tek posle toga sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine Andrej Parubij, organizovao je jedinice od vanredno motivisanih i već proverenih ekstremista, koji na jugoistoku obavljaju najprljavije poslove.

Takođe, američki mediji ne govore o tome da ukrajinski nacionalisti slave Stepana Banderu, kolaboracionistu iz Drugog svetskog rata, koji je, kao i oni, sanjao o rasno čistoj Ukrajini bez Jevreja, etničkih Rusa i drugih “manjina”, navodi Peri.

“Sam Parubij u glavnim američkim medijima naziva se jednostavno šefom nacionalne bezbednosti privremene vlade, u najboljem slučaju dodaje se da je on `nacionalista`, i to je sve.

Pri tome, njegova brižljivo čuvana tajna uključuje činjenice, kao što su formiranje Socijal-nacionalističke partije Ukrajine 1991. godine, stvaranje karakterističnih neonacističkih simbola te partije, te rukovođenje `snagama samoodbrane` Majdana”, upozorava Peri.

On kao dokaz navodi odlomke iz članaka američkih izdanja, uključujući “Njujork tajms” ili “Indipendent”, u kojima se uopšte ne pominje ko čini Nacionalnu gardu.

U suštini, neonaciste u američkim medijima nazivaju “dobrovoljcima” i “borcima samoodbrane”, a pobunjenici, protivnici kijevskog režima su “proruski borci” i “teroristi”.

Peri napominje da ovo nije prvi put da američka vlada zarad postizanja svojih ciljeva uključuje neonaciste i ekstremiste i sa njima sklapa tajne saveze i navodi da je to ranije činila u centralnoj Americi, zatim u Avganistanu, a sada u Siriji i Ukrajini.

izvor: Blic

Pogledajte još