GROZNO: Nećete verovati šta postaje trend ove sezone

Kao zbunjeni Frodo koji se usudio da ode u Mordor, možemo reći da se nalazimo na zabranjenoj i neiscrtanoj teritoriji kada je moda u pitanju. Za ono što smo nekada znali kao jevanđelje, očigledno više nije istina i jedna od najsvetijih modnih osnova počinje da se ljulja. Očeličite se , momci, jer najpotresnija kombinacija stupa na scenu i najverovatnije je možete videti na nekom hipsteru koji se nalazi u vašoj blizini. U pitanju su čarape i sandale!

Možda upravo tresete glavom negodujući, ali postoji neoboriv dokaz koji sugeriše rastući trend u ovom smeru. Debenham’s je skoro objavio rast prodaje čarapa i sandala od 68%, mada ne možemo utvrditi da li se kupuju kako bi se zajedno nosile. Prošle nedelje, Brus Vilis se pojavio u sandalama i čarapama, nastavljajući tamo gde je Bekam stao prošlog leta. Ovo je više nego predvidivo. Uz razne stilski doterane mlade dame – Rita Ora, Meri Kejt i Ešli Olsen – bilo je samo pitanje vremena pre nego što su momci krenuli da slede isti trend.

Čarape i sandale u kombinaciji su se pojavljivale na muškim revijama prethodnih godina – Prada i Luj Viton – a najveći zagovornik ovog proleća, kreativni direktor kultnog pariskog brenda Carven Henry Guillaume je predložio elegantne sandale u metalik plavoj boji sa „slikarskim“ otiscima u kombinaciji sa čarapama. Ne nailazi svaki hrabar, ili bolje reći lud, modni trend sa piste na prihvatanje od strane običnih ljudi koje svaki dan gledamo na ulici, ali je trenutno javno mnjenje takvo da se ovakav modni trend ipak može probiti i na ulice.

Izvor: Telegraph

Pogledajte još