AKO STE PROPUSTILI: Događji koji su obeležili jučerašnji dan

Ono o čemu se već dva dana najviše priča u medijima, ali i u privatnim domovima, kao i na ulici jeste neobična pobednica ovogodišnjeg takmičenja Eurosong, koja je svojim izgledom zaintrigirala mnoge i pokrenula burne polemike u javnosti i u privatnim razgovorima. Sve što niste znali o Končiti, pročitajte ovde.

Ima i naša estrada čime da se pohvali. Emisija Ples sa zvezdama svakog dana privlači sve veći broj publike, ne toliko zbog plesačkog umeća takmičara, već zbog konflikata žirija i učesnika, a posebno zbog njihovih izjava - u emsiji i van nje. Tako smo juče bili svedoci obračuna na Tviteru u vidu javnih prozivki između člana žirija Aleksandra Josipovića i Borisa Trivana, društvenog hroničara.

A na našoj političkoj sceni sve bruji kao na estradi. Naime, ovih dana smo čitali o navodnom seksualnom uznemiravanju L.J. od strane Novaka Nedića, generalnnog sekretara Vlade Srbije. Taj slučaj je dovoljno ozbiljan i bez dodatne jučerašnje informacije u kojoj se navodi da Vlada umesto da kažnjava, ona nagrađuje za seksualno uznemiravanje!

Nažalost, jedna od priča koja se tiče društvenih mreža imala je tragičan epilog kada je
trinaestogodišnja devojčica izvršila samoubistvo u svojoj sobi nakon što joj je majka zabranila Fejsbuk. Ovaj slučaj je pokrenuo debatu u Indiji o Fejsbuku, odgovornosti roditelja i gubitku dece zbog kontakata u sajber prostoru.

Najtužnija vest jučerašnjeg dana bila je da je mladić Uroš Jež (21) iz Bača u Vojvodini, koji je nestao u noći između 4. i 5. maja, pronađen mrtav nedaleko od svoje kuće.

M. Ilić

Pogledajte još