Predivno: Bliznakinje došle na svet držeći se za ruke

0

Prijateljice od prvog udaha! Identične bliznakinje Džena i Džilijen, koje su osam meseci delile posteljicu i vodenjak, nisu mogle da se razdvoje ni tokom porođaja.

Sara Tisltvejt iz Orvila u petak je rodila retke jednojajčane bliznakinje, nakon dva meseca ležanja u bolnici, piše Daily Mail. Takav tip trudnoće događa se jednom u 10.000 slučajeva, pa su lekari iz bolnice u Akronu bili iznenađeni ultrazvučnim nalazima.

Foto: Akron Children's Hospital
Bavim se ovim poslom već skoro četiri decenije i video sam manje od deset ovakvih pacijentkinja – rekao je ginekolog Džastin Levin.

Međutim, pravo oduševljenje usledilo je tek na porođaju. Dok su izvlačili devojčice iz majčine utrobe carskim rezom, doktori su shvatili da se one čvrsto drže za ruke.

To je pravo čudo! – izjavila je Sara Tisltvejt za Ej-Bi-Si.

Foto: Akron Children's Hospital
Džena i Džilijen su došle na svet kao zaslužena nagrada za učiteljicu koja je, zbog rizične trudnoće, bila gotovo nepokretna 58 dana.

Prema rečima stručnjaka, kod blizanaca koji se razvijaju u istoj posteljici postoji opasnost od uplitanja pupčanih vrpci, ali i od sindroma međublizanačke transfuzije, pri čemu jedna beba prima većinu hranljivih materija, a druga je pothranjena.

Srećom, Džena i Džilijen su potpuno zdrave. Budući da su rođene prerano i zajedno teške manje od četiri kilograma, ostaće u bolnici još najduže četiri nedelje. Zatim će ih roditelji odneti kući i upoznati sa starijim bratom Džeksonom koji ima 15 meseci.

Pre nekoliko godina ginekolog mi je rekao da nikada neću moći da budem majka, a sada imam troje dece – kaže Sara Tisltvejt.

Foto: Akron Children's Hospital

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.