Način na koji držite čašu otkriva vaš karakter!

Dr Vilson napominje da ovo istraživanje može svima pomoći da poprave svoj prvi utisak: „Prilagođavajući vlastiti govor tela možemo stvoriti utisak da smo toplija i simpatičnija osoba, odnosno osoba, kakva želite biti“

Kokete
Ovu kategoriju čine uglavnom žene koje čašu drže šarmantno ispreplićući prste oko nje. Vrlo često takve osobe znaju vrhom prsta lagano kliziti po rubu čaše. Ako primete da ih obožavatelj posmatra, produbiće igru tako što će otpiti mali gutljaj gledajući 'metu' preko ruba čaše.

Tračerke

Ponovo, uglavnom žene. Obično su u malim grupama s prijateljicama i neprestano brbljaju. Uglavnom dosta kritično. Takve žene se koriste čašom da im pomogne u gestikulaciji i iznošenju mišljenja, pa ih stalno prebacuju iz ruke u ruku ili menjaju položaj, te ih koriste kako bi naglasile ono što govore. Osobama sklonim tračaranju prilično je teško prići jer su već deo grupe čije im društvo odgovara, pa su zatvorene za druge.

Zabavni ljubavnici

Ova grupa mogu biti i muškarci i žene koji upadaju u oči zbog svoje opuštenosti. Na njima primjćujete kako vole da se smeju. Oni uglavnom drže bocu, a ne čašu. Na opušten način, naravno. Gutljaji su im kratki jer ne žele gubiti vreme koje im je dragoceno za komunikaciju. Vole razgovarati sa što više ljudi, tako da im je vrlo lako prići. Najbolje direktno, dobrom šalom ili zanimljivom temom.

Sramežljive osobe
Obično sramežljive osobe drže čašu vrlo zaštitnički i ne ispuštaju je, kao da ih je strah da će je ispustiti. Njih prilično teško možete primetiti jer su uvek negde skrivene u uglu. Čaša im služi kako se ne bi osećali usamljeno, a takve osobe nikada ne popiju piće do kraja. Podsvesno to rade jer što pre žele da pobegnu s događaja. Budući da nisu ljubitelji komunikacije s nepoznatim osobama, vrlo im je teško prići, ali nije nemoguće. Bitno je da pristup bude nenametljiv i senzitivan.

Ledene kraljice

Osobe svrstane u ovu kategoriju imaju hladan i obramben stav. Obično su žene. Čašu drže čvrsto obuhvatajući prstima telo čaše. Takvim načinom držanja čaše, ali i celokupnim nastupom ovakve osobe jasno poručuju drugima da ne žele da im se priđe pa je to obično zaista gubljenje vremena.

Plejboji

Ovi muškarci aktivni su i samopouzdani, tip Kazanove zavodnika. Oni su šarmantni, živahni i samouvereni. Upravo na takav način drže čašu - čvrsto, ali ne previše. Njemu ne treba prilaziti jer će prići on i to onoj koju sam odabere.

Umišljene osobe
Obično piju pivo u boci ili neko žestoko piće u čaši. To su osobe koje se prave važne, a tako i drže svoje čaše - na neki nehajan način, kao da će im ispasti iz ruke. Verbalno ne govore puno, ali telom daju do znanja da su dominantne i da njima treba više prostora nego drugima pa ga zauzimaju maksimalno. Ako pije s prijateljima, verovatno nećete uspeti u pokušaju prilaska.

Naporne osobe
U ovu kategoriju svrstane su one osobe koje događaje koriste kako bi zlostavljale druge. Ne prestaju pričati, a nastup im je agresivan. Kako bi privukle pažnju na sebe, obično drže velike čaše ili boce, a njima gestikuliraju na agresivan način. Uvek su glasne, a najčešće prigovaraju drugima. Želite li im uopšte prići?!

Izvor: portaloko

Pogledajte još