HOROR U DISKOTECI: Bacio bombu i ranio 34 ljudi

Portparol Policije Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić rekao je za “EuroBlic” da je po posljednim informacijama 26 osoba završilo u bolnici, te da je jedna u veoma kritičnom stanju.

Pomoć je ukazana i Pajazetoviću, ali kako saznajemo, on nije povređen u eksploziji, već je na telu imao povrede koje je zadobio u tuči ispred diskoteke, čemu je navjerovatnije prethodio njegov bombaški napad. Bombaša su juče u bihaćkoj bolnici čuvali policajci, a tokom dana trebalo je da bude odveden u MUP USK, jer je jedini osumnjičeni za napad.

"Sumnja se da se E. P. tokom noći fizički obračunavao sa nekoliko osoba ispred diskoteke, ali još ne znamo da li sa gostima ili obezbeđenjem koji nisu bili pripadnici neke zvanične agencije. Nakon sukoba, on je otišao negde i vratio se sa bombom. Svi se još pitamo kako je prošao pored obezbeđenja i ušao unutra",
kaže Šiljdedić.

Bombu je, bez bilo kakve najave, bacio pred kraj radnog vremena kada je u diskoteci bilo pedesetak gostiju. Oni koji su imali sreću da prođu nepovređeni su uspeli da istrče napolje i pozovu policiju i Hitnu. Očevici su policiji odmah rekli da su prepoznali bombaša i da se radi o Pajazetovića.

U bihaćku bolnicu “Dr Irfan LJubijankić” odmah nakon napada dovezeno je 17 osoba. Portparol bolnice Maja Hadžimehmedović rekla je da je najviše povređenih primljeno na ortopediji zbog povreda ruku i nogu. Neki od povređenih zadržani su na neurohirurgiji zbog povreda glave, povređenih je bilo i na odeljenju hirurgije, te intenzivne nege.

U policiji su potvrdili da je osumnjičeni odranije poznat i da je optuživan za neka od najtežih krivičnih dela. Njegov dosije u policiji je veoma debeo, a kako saznajemo, Pajazetović je u februaru izašao iz zatvora u Zenici, gde je završio nakon što je u maju 2012. godine bacio bombu u kafić “Kakadu” u Velikoj Kladuši. Tada je gostima rekao da izađu iz lokala, a onda bacio bombu iza šanka.

Tokom 2009. i 2010. godine zbog teških krađa je osuđivan sedam puta, uglavnom novčano ili uslovno. Sudilo mu se u sudovima u Cazinu, Velikoj Kladuši i Bihaću. U februaru 2009. godine je dva dana zaredom osuđivan za dva krivična dela na kaznu od po šest meseci, odnosno uslovno dve godine.

U 2010. godini Sud BiH ga je osudio na šest meseci zatvora zbog krijumčarenja ljudi. Meštani Velike Kladuše tvrde da je Pajazetović bio nezaposlen, samo sa diplomom osnovne škole, te da je koristio drogu. Tvrde da je pre nekoliko dana na jednu osobu nasrnuo nožem, te da je bio opasan.

Izvor: Blic

Pogledajte još