VREMENSKA PROGNOZA: U četvrtak sneg, proleće tek od sledeće nedelje!

Nakon vikenda, kad su visoke temperature najavljivale proleće, ove nedelje očekuju nas zahlađenje i kiša, a na planinama će pasti i sneg. Pogledajte: Sneg pao u Hrvatskoj.

- Od srede pa do petka u celoj Srbiji biće oblačno vreme uz obilne padavine. U sredu i četvrtak padavine će biti intenzivnije, a uz njih treba računati i na umeren i jak severni vetar koji će u planinskim predelima, na severu i istoku Srbije, dostizati olujnu jačinu, odnosno biće jači od 17 metara u sekundi – kaže Slobodan Sovilj, prognostičar Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

- Sutra ujutru i pre podne biće uglavnom suvo vreme, s povremenim sunčanim intervalima, ali u drugom delu dana očekuje se promenljivo oblačno vreme, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U popodnevnim i večernjim satima biće obilnijih padavina s jakim vetrom, ali i uslova za grad – dodaje Sovilj.

Najhladniji dan biće četvrtak, kad će temperatura u većini mesta biti oko 10 stepeni ili niža.

- Na višim planinama u sredu će padati kiša, a u četvrtak se očekuje sneg. U pitanju je vlažan sneg, pa će doći do formiranja snežnog pokrivača. Usled jakog vetra očekuju se i vejavice, pa u tim krajevima može biti problema – kaže Sovilj.

Od srede do petka u većem delu Srbije pašće onoliko kiše koliko padne za mesec dana. Pretežno sunčano vreme očekuje se tek od nedelje, kad će temperatura polako porasti do 20 stepeni Celzijusovih.

Telegraf

Pogledajte još