HRVATSKA: Optuženi za brutalno silovanje tehničkom spravom tvrdi da nije kriv

Roko Šimac, student iz Splita, optužen za silovanje i pokušaj ubistva 20-godišnje koleginice s fakulteta pre godinu i po dana u Podstrani, nije iskoristio mogućnost nagodbe s tužilaštvom pa će mu se suditi.

Danas je na pripremnom ročištu na splitskom Županijskom sudu rekao da nije kriv i da nije počinio delo koje mu se stavlja na teret.

Optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Splitu tereti ga da je ugurao tehničku spravu u vaginu nesrećne devojke, čiji je život spašen u poslednji čas nakon trosatne operacije.

Najpre su u bolnici mislili da se radi o abortusu, ali su splitski hirurzi ubrzo shvatili da su suočeni sa slučajem kakvav je teško pronaći u praksi. Pronađen je jedan sličan u Americi, ali tu pacijentkinja nije preživela.

Šimac tvrdi da nije kriv, da se služio samo prstima i da je seks bio dobrovoljan. Žrtva se pak ničega ne seća.

Pretragom kuće u Podstrani nije nađen tehnički uređaj koji se mogao koristiti za počinjenje djela

Tokom pretrage kuće u Podstrani u kojoj se na dan oslobođenja generala Gotovine održavala zabava, policija nije pronašla nikakav tehnički uređaj koji je eventualno mogao biti korišćen.

Obrana je naručila posebno veštačenje koje je dalo mogućnost da su povrede nanete i rukom. U svakom slučaju, na suđenju bi trebalo da se iskristališu detalji ovog nezapamćenog slučaja koji je zgrozio i Split i celu državu, navodi Index.hr.

Šimac je dva meseca proveo u pritvoru. Puštali su ga na slobodu radi polaganja ispita na fakultetu. Nakon dva meseca iza rešetaka pušten je na slobodu jer su prestali da postoje razlozi za pritvor.

Izvor: Index.hr

Pogledajte još