Tragičan gubitak mladog života: Fudbalera Uroša ubili dugovi

Na mesnom groblju u Baču juče je sahranjen mladi fudbaler lokalnog FK Tvrđava Uroš Jež (21). Njegovo beživotno telo pronađeno je u nedelju ujutru, u Kanalu Dunav-Tisa-Dunav, na oko 400 metara od kuće u Ulici 7. jula koja izbija na taj vodotok i u kojoj je živeo sa porodicom.

Telo je plutalo nekoliko metara od obale, a policiju i pripadnike vatrogasne jedinice, koji su ga i izvukli iz vode, alarmirali su učesnici ribolovačkog takmičenja koje se na kanalu održavalo tog dana.

Smrt mladića potresla je meštane Bača, a još na uviđaju konstatovano je da na njegovom telu nema tragova nasilja. To je potvrdila i obdukcija, obavljena juče ujutru u Zavodu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Tom prilikom je konstatovano da je telo u vodi bilo šest dana, a smrt je prouzrokovana utapanjem na koje se, po svemu sudeći, sam odlučio. Da li su ga na to navele nevolje koje su, zbog strasti za klađenjem, navodno imali i on i njegova porodica ili, pak, nešto drugo, verovatno će zauvek ostati tajna.

Iz porodične kuće u kojoj je živeo sa mlađim bratom Nikolom i roditeljima Slobodankom i Đorđem, Uroš je, inače, otišao u noći između 4. i 5. maja, samo dan pošto je odigrao, kako se ispostavilo, svoju poslednju utakmicu za Tvrđavu i to protiv ekipe Bačkog Dobrog Polja.

Od tada mu se izgubio svaki trag. Bratu je, navodno, pred odlazak rekao da ide nakratko kod jednog od prijatelja. Pošto se nije vratio, roditelji su, dan kasnije, alarmirali policiju, koja je za njim bila raspisala potragu.

"Pre dva dana porodica je dobila informaciju da je Uroš viđen na železničkoj stanici u Novom Sadu, što je pojačalo nadu da je, ipak, živ. Otišli su tamo, ali se, nažalost, pokazalo da ona nije tačna, da bi, evo, njegovo telo bilo pronađeno u kanalu. Bio je, inače, neplivač", kaže za „Novosti“ Dejan Ćulibrk, bivši predsednik Tvrđave i prijatelj porodice Jež.

Uroševa strast za klađenjem, potvrđuje i Ćulibrk, nije bila nepoznata ni porodici, ni klupskom rukovodstvu. Da bi to činio on je, i ranije, navodno pozajmljivao, doduše uglavnom manje svote novca, ali mu je i to donosilo nevolje, jer su oni koji su mu ih davali insistirali na vraćanju, a on to nije mogao da učini.

Prema nezvaničnim informacijama, i u nedelju 4. maja, na dan nestanka, u Bačkoj Palanci je od jednog poznanika pozajmio 80 evra koje je izgubio u kladionici i koje nije mogao da vrati.

"Strašno je ovo što se desilo i velika je šteta za jedan mladi život"
. Mada smo pokušavali, svi smo, ipak, delimično odgovorni što nismo učinili mnogo više da ga vratimo se tog puta. Da jesmo, verujem da bi sve, ipak, bilo drugačije, kaže Ćulibrk.

PROBLEMI
U Tvrđavi o Urošu imaju samo reči hvale. Bio je, kaže bivši tehnički direktor kluba Slobodan Stojaković, jedno vrlo fino i disciplinovano dete. Ipak, problema je, vele, bilo i ranije, pa je tako, pre otprilike šest meseci, bio nestao na dva dana i dve noći. Vratio se sam, ali se, navodno, nije sećao ni gde je za to vreme bio, ni šta je radio.


TREBALO DA IDE U SLOVAČKU

* JEŽ je u ekipi Tvrđave igrao na poziciji levog krila i bio je izuzetno darovit.

* Svojevremeno je prošao fudbalsku školu „Ajaks“ u Novom Sadu.

* U međuvremenu, nastupao je i za ČSK iz Čelareva, Bačku iz Bačke Palanke i Tekstilac iz Odžaka.

* Uskoro je trebalo da ide na novu probu u jedan klub u Slovačkoj, gde je, inače, već bio, ali tada do transfera nije došlo.

Izvor: Večernje novosti

Pogledajte još