PREKIPELO IM: Rusi prave svoju verziju "Evrosonga"?

0

Posle pobede Končite Vurst na “Evrosongu”, ruski poslanici odlučili su da predloželi kreiranje sopstvene verzije ovog takmičenja. Za ovu ideju zalaže se poslanik pod imenom Valerij Račkin, koji je pozvao Rusiju da napusti konkurs za pesmu “Evrovizije” i da organizuje paralelnu manifestaciju koja bi nosila naziv “Glas Evroazije”.

– Rezultat poslednje “Evrovizije” bila je kap koja je prelila čašu. Treba da napustimo to takmičenje, ne smemo više da trpimo to ludilo – rekao je taj poslanik u parlamentu, a prenela agencija Interfaks.

Pročitajte i:


Sa Račkin se složio i njegov kolega Oleg Nilov.

– Njima se ne sviđaju naše devojke jer one nemaju brade. Oni ne vole naše pesme – rekao je poslanik “Pravedne Rusije”.

Da podsetimo, Turska je takođe organizovala svoju vrstu “Evrosonga”, koja nosi ime “Turkovizija”.

Inače, ruska pravoslavna crkva ocenila je da je pobeda transvestita na “Evrosongu” “još jedan korak ka odbijanju hrišćanskog identiteta evropske kulture”.

Stotine korisnika interneta u Rusiji protestovalo je zbog pobede Končite Vurst objavljujući na Instagramu fotografije na kojima briju svoje brade.

– Obrij i ti svoju bradu u znak protesta – jedna je od poruka na društvenim mrežama koja je dobila najviše „lajkova“ ruskih korisnika.

Pojedini ruski rok muzičari i televizijske zvezde takođe su se slikale sa licem prekrivenim penom za brijanje, dok su neki umetnici ipak pokazali solidarnost sa austrijskom pevačicom.

Ruski LGBT aktivisti najavili su za 27. maj protestnu šetnju bradatih žena i muškaraca u Moskvi.

telegraf

Foto: Screenshot

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.