Rediteljski poduhvat Rejfa Fajnsa "Nevidljiva žena" na velikom platnu od 22. maja!

Neli, srećno udata majka i učiteljica, progone sene prošlosti. Njene uspomene, podstaknute krivicom koju dugo nosi i potiskuje u sebi, vraćaju nas u vreme kada je bila u vezi sa Čarlsom Dikensom, pored koga je otkrila uzbudljivu i nežnu stranu života.

Na vrhuncu karijere, sredovečan, oženjeni Dikens, zaljubljuje se u Neli, koja dolazi iz porodice glumaca. Spaja ih velika ljubav prema pozorištu. Kad Neli postane fokus Dikensa, njegova najveća strast i muza, počinju da plaćaju cenu “tajne veze”, a Neli postaje "nevidljiva". Dikens i Neli su se viđali trinaest godina, sve do njegove smrti 1870. godine.

Felisiti Džons (Felicity Jones) u filmu “Nevidljiva žena” tumači glavnu ulogu Neli Ternan, tajne ljubavnice Čarlsa Dikensa o kojoj se dosta spekuliše, ali ništa se zaista ne zna. Pored Rejfa Fajnsa koji potpisuje režiju i ujedno je brilijantno prikazao sredovečnog Dikensa, mlade zvezde u usponu - Felisiti Džons, u filmu igraju dobitnica Oskara Kristin Skot Tomas (Kristin Scott Thomas) i Tom Holander (Tom Hollander).

Kostime za film “Nevidljiva žena” je uradio Majkl O’Konor (Michael O’Connor), pozorišni i filmski kostimograf, autor kostima za film “Poslednji kralj Škotske“ i dobitnik Oskara, BAFTA nagrade i nagrade Satelit (dodeljuje je Akademija novinara) za kostime u filmu “Vojvotkinja“ (The Duchess) iz 2009. godine. Na 86. dodeli Oskara O’Konor je nominovan za najbolji dizajn kostima za film “Nevidljiva žena”.

Pogledajte još