Studentkinja koja se bacila sa Filološkog bila članica sekte "Crna ruža"?

0

U njenoj ruci pronađen je crni konac, što kolege s fakulteta povezuju s razgovorima s njom nekoliko dana pred smrt. Oni smatraju da je J. R. po ponašanju i pričama mogla da bude članica sekte „Crna ruža“, najozloglašenije na Balkanu

Oblačila se u crninu. Primetili smo da se čudno ponaša. Plašimo se da je taj crni konac koji joj je pronađen u ruci značio pripadnost nekoj sekti”.

Ovo pričaju kolege J. R. (25), koja se u ponedeljak ubila skočivši sa prozora zgrade Filološkog fakulteta u Beogradu. Policija je utvrdila da se devojka popela na stolicu, otvorila prozor i skočila s petog sprata. U njenoj ruci pronađen je crni konac, što njene kolege sa fakulteta povezuju sa razgovorima s njom nekoliko dana pred smrt. Kolege smatraju da je J. R., po ponašanju i pričama, mogla da bude članica sekte „Crna ruža“, najozloglašenije na Balkanu, objavio je “Blic”.

– Pričala je o nepravdama i mučilo je što neke stvari ne može da ispravi. Ponašala se čudno. Spominjala je sekte. Ali, nažalost, niko je nije shvatio ozbiljno – priča jedan od kolega nastradale studentkinje, a komšije su za devojku imali samo reči hvale.

– Izuzetno obrazovana, kulturna i fina devojka, kao i njena sestra, takođe studentkinja. Primetili smo da se u poslednje vreme oblači u crninu – kaže komšinica.

Članovi „Crne ruže“ sebi život oduzimaju po principu „bacanja kockice“, a poznati su i po tome da vrbuju isključivo visokointeligentnu decu. Neretko piju ljudsku i životinjsku krv. Kada „kocka“ izabere osobu koja mora sebi da oduzme život, sekta im šalje pismo na kojoj je nacrtana crna ruža i napisan datum samoubistva.

Tragično nastradala devojka izučavala je neohelenistiku, govorila je nekoliko jezika, svirala je klavir, a bila je uspešan student grčkog jezika i književnosti.

Izvor: Telegraf

Foto: yayimages.com/ Ivonnewierink

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.