Preminuo plemeniti tinejdžer koji je poslednjom željom ujedinio svet

Jutros je preminuo Stiven Saton (19), tinejdžer iz Stafordšira u Velikoj Britaniji, koji je u poslednjoj godini svog života postao jedna od najomiljenijih plemenitih osoba na svetu.

Stiven, koji je bolovao od raka debelog creva od svoje 15. godine, ostaće zapamćen po svojim humanitarnim akcijama. On je uspeo da prikupi skoro 4 miliona evra za organizaciju “Tinejdž Kancer Trust”, koja pruža podršku mladima obolelim od raka.

Stiven je nakon prve operacije uspeo da savlada ovu bolest, koja se nažalost vratila nekoliko godina kasnije. U decembru 2012. saopšteno mu je da je njegovo zdravstveno stanje veoma kritično.

To ga je navelo da svojoj okolini podigne svest o tome koliko mladih se suočava sa ovim jezivim oboljenjima i 13. januara 2013. osniva Fejsbuk stranu pod nazivom “Stivenova priča”, putem koje je uspeo da prikupi novčana sredstva u humanitarne svrhe.

Nadao se da će mu akcija uspeti, ali sasvim sigurno nije očekivao da će ova strana danas imati više od milion lajkova i da će toliki broj ljudi širom sveta učestvovati u njegovoj humanitarnoj akciji.

Poslednji status na ovoj strani objavljen je pre tri sata.

- Moje srce puca od ponosa, ali se slama od bola za mojim hrabrim, nesebičnim i inspirativnim sinom, koji je preminuo u snu u ranim jutarnjim satima, u sredu 14. maja. Stalna podrška i izlivi ljubavi prema Stivenu će u velikoj meri pomoći u ovako teškom trenutku, baš kao što su i Stivenu pomagali na njegovom putu. Znamo da neće biti zaboravljen i da će njegov duh nastaviti da živi u svemu što je postigao i uradio za druge. Voli vas njegova mama X – objavila je Stivenova majka.

izvor: telegraf

Pogledajte još