Dobili ste mejl od Fejsbuka? Oprez, radi se o prevari!

0

Maliciozni imejl za koji se čini kako stiže iz službenih Fejsbuk izvora ‘napao’ je elektronsku poštu korisnika širom sveta. S prevarantskom porukom u kojoj stoji da korisnik nije bio nekoliko dana na toj društvenoj mreži, pa da stoga preti brisanje primljenih poruka, mnogi su ipak odali svoje podatke.

Poruka osim tog sadržaja donosi i dva dugmeta, koja navodno vode na poštu s porukama na Fejsbuku ili na samu stranicu. Microsoftov radnik Eric Ligman je među prvima otkrio ovaj pokušaj prevare, ali i potvrdio da su linkovi na koje vode dva dugmeta zaista malicioznog sadržaja.

Saveti za zaštitu su jednostavni – nikako nemojte kliknuti na pružene linkove u takvim porukama, a svakako omogućite i dodatni nivo zaštite za svoj Fejsbuk nalog.

Detaljniji pogled na imejl koji navodi da će vam se izbrisati poruke na Fejsbuku otkriva stvarne izvore i kuda linkovi vode. Zapravo, korisno je svaki put mišem preći preko linkova i videti kuda oni vode, pa na osnovu toga odlučiti da li kliknuti ili ne. Više o ovome možete pronaći na msdn blogu.

Izvor: Tportal.hr

Foto: connichameleon.wordpress.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.