NE KREĆITE NA PUT: Obustava saobraćaja u delovima Srbije zbog poplava

Bubanj Potok - Petlja Bubanj Potok - prolaz ispod autoputa, odnosno isključenje na obilaznicu u blokadi je zbog poplave. Saobraćaj na putu Leštane - Bubanj Potok je obustavljen.

Dežurni telefoni u JP "Putevi Srbije" na koje će građani moći da se obrate su: 011/ 30 40 655, 011/ 30 40 666, 064/ 86 17 117, kao i na i mejl adresu info@putevi-srbije.rs.

Osečina - Pecka - Saobraćaj je obustavljen zbog izlivanja reke Jadar na deonici Osečina - Pecka, a zbog pojave odrona i na deonici Pecka - Ljubovija, saopštio je AMSS. Do obustave saobraćaja je došlo i zbog izlivanja reke Jadar na deonici Osečina - Loznica, u mestu Komirić i na deonici Zavlaka - Krupanj, u mestu Mojković.

Valjevo
- Zatvoren je most u Valjevu zbog porasta nivoa reke Kolubare, na deonici Valjevo - Debelo brdo - Rogačica, a obustavljen je saobraćaj na deonici Ub - Koceljeva (Novaci - Kalinovac).

Ibarska magustrala
- Zbog izlivanja reke Despotovice koja je poplavila deo Ibarske magistrale u selu Semedraž, između Čačka i Gornjeg Milanovca, na toj je saobraćajnici obustavljen saobraćaj za sva vozila, rečeno je danas u policiji.

Saobraćaj je obustavljen noćas u jedan sat i nivo vode se stalno povećava a vozači su jedva uspevali da okrenu svoja vozila na magistrali kako ih voda ne bi poplavila.

Autobusi iz zapadne Srbije upućuju se preko Kragujevca i Batočine, a putnička vozila koriste pravac preko Gornje Trepče.

Šabac - Kosjerić - Saobraćaj na državnom putu deonica Šabac-Valjevo-Kosjerić je danas obustavljen zbog prokopavanja puta, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Navodi se da je na toj deonici lokalna samouprava prokopala put te je došlo do obustave saobraćaja.

Niška i barska pruga - Železnički saobraćaj između Beograda i Niša od jutros u 6.15 sati u potpunosti je obustavljen, jer su poplave onesposobile oba kraka niške pruge, i preko Mladenovca, i preko Male Krsne, saopštile su "Železnice Srbije".

Na pruzi Beograd - Mladenovac - Lapovo, na deonici Pinosava - Ripanj, voda je jutros oko šest sati odnela tucanik i onemogućila odvijanje železničkog saobraćaja.

Na pruzi Beograd - Mala Krsna, zbog velike količine vode u prekidu je saobraćaj na deonici Mala Ivanča - Mali Požarevac.

"Železnice Srbije" obustavile su sinoć u 21.20 sati železnički saobraćaj na pruzi Beograd - Bar, nakon što su bujice oštetile deonicu Slovac - Divci. Na ovoj deonici barske pruge bujice su oštetile kolosek i kolosečni materijal.

Večernji putnički vozovi između Beograda i Bara saobraćaju pomoćnim prevoznim putem preko Lapova i Kraljeva. S obzirom da su poplave i kod Lapova, voz iz Bara za Beograd, koji saobraća preko Kraljeva i Lapova, ići će do Mladenovca, odakle će srpske železnice putnike prevesti autobusima.

Pruga Prahovo pristanište - Zaječar, na deonici Brusnik - Trnavac, zatvorena je za saobraćaj od sinoć u 19.25 sati, zbog odrona na izlasku iz tunela Tabakovci.
Stručne službe rade cele noći na raščiščavanju odrona.

U 6.45 sati jutros zbog odrona prekinut je saobraćaj na pruzi Kraljevo-Vitanovac, a zbog poplave i saobraćaj na pruzi Vlaško Polje - Mladenovac.

Po potrebi, srpske železnice smanjuju brzine vozova ili u krajnjoj meri obustavljaju saobraćaj, kako bi se u uslovima velikih kišnih padavina i bujica očuvala bezbednost.

Izvor: Novi magazin

Pogledajte još