Hrišćanske grupe pozivaju na bojkot novog filma Anđeline Džoli

0

Kostim u kom Anđelina glumi vešticu Grdanu neke ljude jako podseća na demona Bafometa koji je rogati bog i čiji je lik službeni simbol Sotonine Crkve

U novom filmu Anđeline Džoli(38), ona ima glavnu ulogu Grdane, zle vile iz priče 'Uspavana lepotica'. Džoli je želela da ispriča njenu priču, i film se bavi time zbog čega je Grdana postala zla i osvetoljubiva.

Film je uzbudio neke hrišćanske grupe koje pozivaju publiku da ga bojkotuju, piše 24sata.hr.

Naime, kostim u kojem Džoli glumi vešticu jako ih podseća na demona Bafometa koji je rogati bog. Lik Grdane je simbol početka zla u filmu, baš kao što je to i Sotona u priči o početku zla, a Bafometov lik je i službeni simbol Sotonine Crkve, piše Christianpost. Na istom portalu se pitaju koristi li se Dizni tom simbolikom kako bi 'zarobili mlade umove u religiji baziranoj na magiji' i tvrde da je film napravljen kako bi decu učio sotonizmu.

Zanimljivo je da im priča o uspavanoj lepotici i Grdani smeta tek sada. Naime, kostim koji glumica nosi u filmu baziran je na onom iz crtanog filma 'Uspavana lepotica' koji je objavljen pre punih 55 godina. U pamfletu koji se pojavio na internetu protivnici filma pitaju se gde su nestali Diznijevi filmovi, prikladni za decu, poput 'Bambija'.

24sata.hr

Foto: Screenshot/Youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.