KRVAVO: Satarom napala komšinicu jer je sumnjala da je u vezi sa njenim mužem

Ovim rečima počinje dramatičnu ispovest Nišlijka Ljubinka Jovanović (61), koju je ispred zgrade u Ulici Branka Krsmanovića ni krivu ni dužnu, čekićem za meso napala i povredila Ljubinka G. (73).

Starica je nakon privođenja u policiju izjavila da je posumnjala da je komšinica iz susedne zgrade u ljubavnoj vezi sa njenim mužem, ali da je, pošto ju je izudarala, uvidela da se radi o pogrešnoj osobi.

"Sva sam bila u krvi koja se slivala niz glavu. Krvava mi je bila i jakna i bluza pa čak i patike. Ne poznajem ženu koja me je napala, starija je od mene jedno 10 godina, nikada je nisam videla što me je još više zbunilo. Ona se samo okrenula i počela da beži. Išla sam za njom, a ona mi je dovikivala: “Beži, beži”… Počela sam da vrištim i da dozivam pomoć"
, priča Ljubinka.

Vriske je prvi čuo jedan stariji komšija iz zgrade koji je pokušao da pomogne napadnutoj ženi.

"On je dotrčao ali zaradio povredu prsta a Ljubinka G. je pokušala i da ga ujede za ruku. Srećom, u blizini se zadesio i neki policajac u civilu koji je staricu koja je izvršila napad zadržao do dolaska patrole policije. Inspektori su je uveli u kola, ona je samo sedela na zadnjem sedištu automobile i nemo gledala u jednu tačku", kaže jedna od komšija iz zgrade.

Marko Jovanović, sin napadnute žene, bio je na poslu u vreme kada je njegova majka prioživljavala dramatične trenutke.

"Video sam majčin broj na telefonu. Kada sam se javio, čuo sam glas komšinice koje je zvala sa njenog telefona: Dođi hitno neka žena ti je majku udarila u glavu. Odmah sam došao sa posla. Kada sam čuo šta se desilo, prenerazio sam se. Mogla je da je ubije da je udarila u glavu drugom stranom satare", kaže Marko.

Povređena Ljubinka Jovanović je odmaj odvezena u bolnicu gde su joj previjene rane.

"Snimili glavu, ušili mi četiri kopče na temenu, dali antibiotike… Još sam u velikom šoku. Juriću ovu ženu što me je napala na sudu do kraja. Ja sam udovica, živim miran i skroman život. Ostala sam bez muža iznenada, bez jedine osobe koja mi je najviše značila u životu. Meni je ovo poražavajuće. Šta će ljudi da pomisle sada. Ni kriva ni dužna sam se našla u ovoj priči", jada se Ljubinka Jovanović.

Ljubinka G. je posle saslušanja i konsultacija sa tužilaštvom osumnjičena za nasilničko ponašanje, ali je puštena da se brani sa slobode. Ona je posle privođenja izjavila da je nanela povrede Jovanovićevoj jer je mislila da je u ljubavnoj vezi sa njenim suprugom.

"Kada se okrenula, videla sam da se radi o pogrešnoj osobi", izjavila je ona nakon privođenja.

Izvor: Blic

Pogledajte još