Boiler room na "MAD in Belgrade" festivalu: Lista izvođača

Boiler Room je postao najbolji izvor novog i zanimljivog u muzici i medij čijim se preporukama u svetu elektronske muzike najviše veruje. Može se reći da Boiler Room dolazi da ozvuči Beograd tako da ga čuje ceo svet!

Tijana T na MAD donosi pravu dozu hrabrog klupskog zvuka prestonice! Poznata je po sofistriciranoj house i techno muzici, a jedna je od retkih domaćih DJ-eva koji su nastupili u legendarnom klubu „Space“ na Ibici, a nedavno je imala prvi buking u čuvenom berlinskom klubu Berghajn! Mišljenja sam da su žurke u Beogradu, kao i velika većina aktivnih beogradskih DJ-eva nevidjeni! Boiler Room, kao jedan od najuticajnihih medija u svetu elektronske muzike, je odličan kanal kojim ćemo pokušati svetu da emitujemo barem deo onoga što domaća scena ima da ponudi. I veliko hvala festivalu MAD IN BELGRADE što je jedini domaći festival/promoter koji je zaista pokazao inicijativu da nešto dobro i značajno uradi i za lokalne DJ-eve. – rekla je Tijana.

Marko Nastić
je jedan od najuticajnijih DJ-eva i producenata, kako na lokalnoj sceni, tako i u ovom delu Evrope. Muzikom se bavi još od tinejdžerskih dana, a poslednjih godina regularno nastupa u klubovima i na festivalima širom sveta. Marko takođe ističe važnost ovog događaja: Mislim da je velika i važna stvar što Boiler Room konačno dolazi u Beograd i biće mi čast da učestvujem u prvom BR session-u snimanom na ovim prostorima. Hvala MAD in Belgrade festivalu na ovom iskustvu i značajnom događaju za promociju dobrog zvuka sa domaće scene!

Jackie Dagger & Feloneezy je sjajan dvojac koji čine dva mlada DJ-a i producenta dobro poznata domaćoj klupskoj publici! Osim što su osnivači Mystic Stylez ekipe koja pravi nabolje house, grime i footwork žurke, ova dvojica mladića su članovi internacionalnog Teklife DJ kolektiva. Ovo je sjajna prilika da pred tako brojnom publikom pokažemo kako u našem gradu možete da naletite na neverovatno dobru zabavu i kako Beograd, makar što se tiče muzike, ne kasni u odnosu na bilo koji svetski ili evropski grad. – rekli su ovi momci.

Dejan Milićević je veoma istaknuta figura na domaćoj sceni elektronske muzike. Kao DJ počeo je da radi sa svega petnaest godina, a na sceni je već oko osamnaest. Kao član KneDeep kolektiva do sada je nastupao na svim značajnim dešavanjima, festivalima i klubovima u zemlji i regionu. Boiler room, ključajuća muzika, prijatelji, u mom gradu dešava se neviđen festival! Rekao bih čak savršen, ali, to je samo moje mišljenje. Pozdrav svima koji će nas slušati! – poručio je Dejan.

Schwabe & DJ Brka članovi su poznatog party kolektiva Disco Not Disco. Ova ekipa u svom zvuku kombinuje najrazličitije žanrove elektronske muzike, a poznati su po izrazito melodičnim, inteligentnim i dubokim DJ setovima i odličnoj plesnoj atmosferi koju stvaraju na svojim žurkama. Disco Not Disco zurke su jedan od simbola beogradskog nocnog zivota. Evo šta su ova dva kultna DJ-a imala da kažu povodom nastupa: Uvek smo se trudili da publika i DJ-evi koje dovodimo budu u prvom planu, a mi nekako u pozadini. Ovo je prilika da istupimo napred i zahvalimo svima koji su nas podrzavali svih ovih godina.

Vlada Janjić je domaći čije je stvaralaštvo od velike važnosti za razvoj domaće elektronske muzičke scene. Tokom svoje bogate DJ karijere nastupao je u svim značajnim klubovima, uz brojna internacionalna gostovanja u evropskim prestonicama i klubovima kao sto su Watergate, Panoramabar, Ultraschall, Batofar, Flex, Propaganda i mnogi drugi.

X-Coast je jedan od trenutno najinspirativnijih projekata lokalne scene, a njegova muzička produkcija vratiće vas u zlatno doba elektronike iz 90ih godina prošlog veka, a Boiler Room-u poželeo je lepu dobrodošlicu: Čestitamo, Boiler Room, stigli ste na Ostrvo! Mi sa X-Coast ćemo se postarati da ovako značajan datum bude ispunjen uzbudljivim i prirodnim zvucima našeg staništa. Dobrodošli!

33.10.3402 je muzički projekat jednog od najtalentovanijih mladih DJa i producenata na domaćoj sceni! Njegovi setovi su duboki, inteligentni i originalni, sa pažljivo biranom muzikom iz različitih žanrova elektronike. Koliko je blagosloven onaj ko nastupa na Boiler Roomu? Takav jedan je kao drvo zasađeno blizu potoka; ono donosi plod u sezoni i njegovi listovi nikada ne venu, a svaki projekat uspe! – poetski je dodao ovaj momak.

Boiler Room je 2010. godine pokrenula grupica entuzijasta koji su iz prostorije u jednom londonskom skladištu počeli svakog utorka da strimuju nastupe londonskih undergraund didžejeva. Imati nastup u Bolier Room-u postalo je obavezno sredstvo promocije i potvrde kvaliteta, kako za nove DJ-eve i producente, tako i za velike zvezde kao što su Sven Vath, Richie Hawtin, Carl Cox, DJ Shadow, Ben Klock pa čak i Thom York, lider benda Radiohead.

MAD in Belgrade će biti najluđi beogradski party vikend, 48 sati neprekidnog party ludila u najboljem smislu te reči. Muzički program predstaviće najaktuelnija imena svetske i domaće elektronske scene, na četiri glavne festivalske bine, a za one najizdržljivije, koji žele da prenesu magiju na jutro i na dan, žurka se seli na obližnje splavove i party brodiće. Publika će na prvom izdanju festivala MAD in Belgrade uživati u potpuno ludoj scenografiji, spektakularno dizajniranim stejdževima, lavirintu, interaktivnim igricama, a sve će biti začinjeno maskama party životinja posebno kreiranim za MAD. Publiku festivala očekuje i evropska premijera nove generacije čuvenog sound sistema VERO Funktion-One, sa najkvalitetnijim i najsofisticiranijim zvukom na svetu. Koriste ga čuveni klubovi i festivali kao što su berlinski Berghain, Space na Ibizi, Glastonbury, Glade i mnogi drugi! Najnovije izdanje pod nazivom Vero, ekskluzivno stiže na MAD in Belgrade pravo iz Majamija, sa čuvenog Ultra festivala. Na dugoj listi izvođača koji će nastupiti 24. i 25. Maja su Neneh Cherry, kojoj će ovo biti prva poseta Beogradu, najbolji svetski DJ na Resident Advisor listi za 2013. godinu Dixon, trojac WhoMadeWho, Tonny Allen, jedan od najcenenijih afričkih bubnjara, i to u sasvim posebnom electro-jazz izdanju, uz pratnju saksofoniste Jimi Tenora. Omar S, zvezda detroitske scene i mnogi drugi.

Ulaznice za dvodnevni MAD in Belgrade festival nalaze se u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima u Srbiji i regionu, i to po ceni od 1.200 RSD za jednodnevnu, odnosno 2.000 RSD za kompletnu festivalsku ulaznicu. Ulaznice će u redovnoj prodaji biti skuplje.

Pogledajte još