Kupili su stari kauč, a ono što su u njemu pronašli ih je oduševilo

Riz Verkoven i njegove cimerke Kali Gasti i Lara Ruso, studenti iz Njujorka, za 20 dolara kupili su stari kauč koji im je ispočetka bio neudoban. Kada su rešili da provere zbog čega je to tako, šokirali su se. Razlog neudobnosti kreveta je bilo sakrivenih 40.000 dolara.
Studenti iz Njujorka su ostali bez teksta kada su otkrili šta se nalazi u kauču kog su kupili za samo 20 dolara.

(old_image)

Riz Verkoven i njegove cimerke Kali Gasti i Lara Ruso, isprva su zažalili što su kupili kauč jer im je bio neudoban. Odlučili su da provere šta sprečava udobnost i otkrili da se u krevetu nalazi 40.000 dolara.

“Videli smo neku vreću na dnu i kada ju je Riz izvadio, prvo je pomislio da je neka droga ili novac. Bili smo šokarini kada smo shvatili da je ipak novac u pitanju”, kaže Lara.

“Kad smo izvadili vreću, tresli smo se od straha. Lara je istog momenta rekla da zaključamo vrata, i u početku nismo mogli da pronađemo nikakvu potvrdu niti dokument o vlasniku novca”, kaže Riz.

(old_image)

“Počeli smo da nabrajamo gde ćemo ići i šta ćemo sve kupiti. Naše komšije su mislile da smo osvojili sedmicu na lotou”, dodao je on.

Novac je bio sakriven po celom kauču, a njihovi planovi o njegovoj potrošnji nestali su kada su pronašli potvrdu o uplati sa svim podacima. Otkrili su da pripada 91-godišnjoj gospođi koja je novac držala u kauču jer ne veruje bankama.

Kada je zbog slomljenog kuka završila u bolnici, njena deca su u dobrotvorne svrhe prodali kauč ne znajući šta se u njemu nalazi.

“Nismo se raspravljali, složili smo se da je novac njen i da treba da joj ga vratimo”, ispričao je Verkoven.

Njihovo poštenje se na kraju isplatilo jer ih je vlasnica kauča nagradila sa 1.000 dolara. Pogledajte video.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još