Mali: Kako bi bilo struje za sve, gasi se dekorativno osvetljenje

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je u toku evakuacija stanovnika Bariča koji će proći kroz trijažni centar na starom DIF-u i poručio da će u glavnom gradu shodno merama štednje biti isključeno dekorativno osvetljenje.

- U Bariču je započela evakuacija shodno naredbi kriznog štaba i u ovom trenutku autobusima GSP svi oni koji izlaze iz svojih kuća evakuišu se u Beograd - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, oni će proći kroz trijažni centar na starom DIF-u u Koštutnjaku, u Ulici Blagoja Parovića 156.

- Molim sve građane Bariča da u redu i miru, shodno naredbi MUP i asistenciji Žandarmerije, koja je trenutno na licu mesta, uđu u autrobuse i dođu do trijažnog centra. Ukoliko tžele da napuste Obrenovac svojim kolima, takođe ih molim da dođu do trijažnog centra, kako bi imali tačnu evidenciju broja ljudi koji su evakisani - istakao je gradonačelnik Beograda.

Naglasio je da u Beogradu ima dovoljno mesta za sve koji se evakuišu iz Obrenovca i da će, ukoliko bude bilo potrebe, biti otvorena i druga mesta.

Govoreći o merama štednje, Mali je ponovio da i grad Beograd započinje mere štednje električne energije, kao i cela Srbija, i dodao da je dao nalog da se isključe sva dekorativna osvetljenja u Beogradu.

- Apelujem takođe na privatne kompanije da ucine isto i da doprinesemo merama štednje s obzirom na situciaju koju trenutno imamo u Kolubari i smanjenju proizvodnjeu električne energije - rekao je Mali.

Gradonačelnik je rekao i da je ceo komunalni sistem grada Beograda angažovan na pravljenju bedama na onim kotama i linijama odbrane glavnog grada.

- Kako sada stoje stvari biće sve u redu po tom pitanju. Ono što smo do sada imali prilike da vidimo niko ne može da kaže kako će se neke stvari odvijati za sat, dva, ili pet - poručio je Mali i dodao da je ovo katastrofa nezapamćenih razmera.

Poručio je i da gradu trenutno neophodna hrana, piće i ćebad za evakiusane, ali i vreće za pesak.

izvor: telegraf

Pogledajte još