Nole savladao Raonića i prošao u finale!

Novak Đoković posle velike borbe uspeo je da se plasira u finale Rima. Srpski teniser je posle tačno tri sata igre pobedio Miloša Raonića rezultatom 6:7, 7:6, 6:3.

Ovo je bio drugi susret ova dva tenisera, a i u prvom je slavio Srbin. Đoković će igrati u finalu sa boljim iz duela Rafael Nadal – Grigor Dimitrov.

Kanađanin je odigrao sjajan meč, servis je funkcionisao neverovatno, naročito u ključnim trenucima, ali je opet na kraju do izražaja došla psihička stabilnost drugog tenisera sveta. . Oba tenisera nisu iskoristili brejk lopte u prvom setu, a Đoković je u taj brejku imao prednost od 3:0, ali je sa par grešaka poklonio set Raoniću.

Novak je imao drugi set u svojim rukama. Napravio je brejk u četvrtom gemu, ali je Kanađanin odmah uzvratio istom merom. U nastavku su igrači bili sigurni na svoj servis, da bi ponovo u taj brejku Đoković prvi došao do mini brejka, koji je odmah ispustio. Ipak, Raonić nije uspeo da privede meč kraju, već je Novak još jednom pokazao svoju psihičku veličinu.

Kanadski teniser nije mogao brzo da izbaci iz glave drugi set, što je Đoković odmah iskoristio da napravi brejk i tako prelomi meč u svoju korist, a do kraja je uspeo još jednom da oduzme servis protivniku.

Izvor: telegraf

Pogledajte još