Ministar Krstić: Vodićemo računa o svakom dinaru koji bude doniran, zloupotreba neće biti!

Prema njegovim rečima, tek kad se bude povukla voda, biće moguće izračunati koliko je novca potrebno da bude sanirana šteta koju je izazvao ciklon "Tamara".

- Država, ma koliko slaba bila, uvek je dovoljno jaka da zaštiti svakog pojedinca, kao što je dovoljno jaka da kazni svakog pojedinca koji bi se okoristio o nesreću koja je zadesila Srbiju - tvrdi ministar Krstić. - Država će učiniti sve, bez obzira na trenutnu ekonomsku situaciju. Dobili smo puno donacija sa svih strana sveta, imamo novac u budžetu opredeljen za ovakve situacije, postoji skoro dve milijarde dinara za saniranje posledica od poplava, oko milijarda i po dinara različitih sluđbi u ovakvim vanrednim okolnostima, a imamo i različite mehanizme koji nam dozvoljavaju da dođemo do dodatnog novca. Pokušavamo da direktno sa Pej-palom premostimo zakonske prepreke kako bismo omogućili da ljudi direktno doniraju novac.

Ministar je u intervjuu za RTV Pink istakao da je prioritet Vlade Srbije da budu sačuvani životi i da bude obezbeđen minimum socijalnih uslova dok se voda ne povuče.

- Sada ćemo uspostaviti mehanizme da osiguramo da svaki dinar, naročito onaj koji stiže iz donacija, da stigne na pravu adresu. Država će pomoći svima koji su pretpreli materijalnu štetu u ovoj katastrofi koja nas je zadesila - obećao je Krstić.

Pogledajte još