Ministar Krstić: Vodićemo računa o svakom dinaru koji bude doniran, zloupotreba neće biti!

0

– U ovom trenutku nemamo procenu materijalne štete, najvažnije nam je da sačuvamo živote. Kad katastrofa koja nas je zadesila prođe, stvorićemo mehanizme da svaki donatorski dinar stigne na pravu adresu – kaže ministar finansija Lazar Krstić.

Prema njegovim rečima, tek kad se bude povukla voda, biće moguće izračunati koliko je novca potrebno da bude sanirana šteta koju je izazvao ciklon „Tamara“.

– Država, ma koliko slaba bila, uvek je dovoljno jaka da zaštiti svakog pojedinca, kao što je dovoljno jaka da kazni svakog pojedinca koji bi se okoristio o nesreću koja je zadesila Srbiju – tvrdi ministar Krstić. – Država će učiniti sve, bez obzira na trenutnu ekonomsku situaciju. Dobili smo puno donacija sa svih strana sveta, imamo novac u budžetu opredeljen za ovakve situacije, postoji skoro dve milijarde dinara za saniranje posledica od poplava, oko milijarda i po dinara različitih sluđbi u ovakvim vanrednim okolnostima, a imamo i različite mehanizme koji nam dozvoljavaju da dođemo do dodatnog novca. Pokušavamo da direktno sa Pej-palom premostimo zakonske prepreke kako bismo omogućili da ljudi direktno doniraju novac.

Ministar je u intervjuu za RTV Pink istakao da je prioritet Vlade Srbije da budu sačuvani životi i da bude obezbeđen minimum socijalnih uslova dok se voda ne povuče.

– Sada ćemo uspostaviti mehanizme da osiguramo da svaki dinar, naročito onaj koji stiže iz donacija, da stigne na pravu adresu. Država će pomoći svima koji su pretpreli materijalnu štetu u ovoj katastrofi koja nas je zadesila – obećao je Krstić.

Foto: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.