Poplave ugasile 16 života u RS!

Vasić je dodao da se ne zna tačan broj nestalih lica, ali da je otvorena i telefonska linija na koju građani mogu da prijave lica koja su nestala.

Broj telefona je 051 463 463(old_image)051 463 463.

Telefon je u funkciji 24 sata dnevno, ali Vasić je apelovao na građane da bez potrebe ne opterećuju liniju.

Uz ovaj broj telefona, građani mogu i na veb stranici MUP-a RS putem mejlova da prijave nestanak osoba.

Svaka krađa, teško krivično djelo

Ministar unutrašnjih poslova Radislav Јovičić upozorio je da se svaka krađa u ovakvim vanrednim okolnostima, kao što su poplave, karakteriše kao teže krivično djelo.

Prilikom obilaska poplavama ugroženih područja u Bijeljini sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, Јovičić je pozvao građane da se ponašaju primjereno situaciji.

Јovičić je za Radio-televiziju Republike Srpske potvrdio da policija nadgleda objekate koji su evakuisani kako ne bi dolazilo do krađe i istakao da će policija preduzimati rigorozne mjere prema počiniocima ovakvih krivičnih djela.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da je u Doboju i Šamcu najkritičnije stanje, a u Doboju su već preduzete neke mjere na raščišćavanju terena i ulica.

Bogdanić je rekao da je jako izražena solidarnost zdravstvenih radnika koji već četiri dana gotovo nikako ne spavaju i ne idu kućama.

Pogledajte još