Antić obećava: Neće biti restrikcija struje, ali budite racionalni u potrošnji!

0

– Situacija je izuzetno kritična, iz minuta u minut dešavaju se nove okolnosti, ali u svakom od tih scenarija mi ćemo obezbediti građanima snabdevanje strujom – kaže ministar Aleksandar Antić.

Prema njegovim rečima, TENT je naš najznačajniji elektro-energetski objekat i imamo obavezu da ga štitimo od bilo kakvih havarija. Upravo zato je Blok A u poslednjih 24 sata stao sa radom, jer nemamo dopremanje uglja iz Kolubare i poplavljene su transformatorske stanice.

– Blok B proizvodi 500 megavata, što je dovoljno za održavanje stabilnosti sistema – rekao je Antić večras u intervjuu za TV Pink. – Struju donekle dobijamo iz okružnih zemalja. Elektro-energetski sistem je stabilan, ali je čitava naša zemlja u katastrofalnoj situaciji, pogodila nas je kataklizmična vremenska nepogoda i mi se borimo protiv toga svim sredstvima. Verujem i nadam se da ćemo uspeti u toj borbi. Nema nikakvih odluka oko restrikcije struje i u svim našim prognozama takva potreba ne postoji, ali moram da podsetim da smo svi dužni da struju racionalno koristimo.

Antić je istakao da taman što ekipe saniraju jedan energetski problem, javi se drugi. Konkretno, večeras je Mlava probila nasipe i hitno je potrebna pomoć da bi „Kostolac B“ bio sačuvan.

Bez struje su još delovi Lazarevca, Jagodine, Ćuprije, Paraćina, Valjeva i Loznice.

Foto: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.