CRNA GORA: Svi kapaciteti stavljeni Srbiji na raspolaganje

Posle direktne komunikacije dva ministarstva, kako je saopšteno, dogovoreno je da se zdravstvene institucije Crne Gore stave na raspolaganje povređenim građanima Srbije, ukoliko za takvu vrstu pomoći bude iskazana potreba.

Dogovoreno je da se svim povređenim građanima Srbije koji zdravstvenu zaštitu, zbog preopterećenosti zdravstvenih institucija, ne mogu ostvariti u svojoj zemlji, omogući pružanje zdravstvene zaštite u svim zdravstvenim institucijama u Crnoj Gori, uključujući i Institut "Dr Simo Miloševic" u Igalu.

Ministarstvo zdravlja Crne Gore je sa Montenegro Erlajnsom dogovorilo da njegova flota bude na raspolaganju 24 sata, u cilju besplatnog avioprevoza povređenih građana Srbije. Pružanje besplatnog avioprevoza i zdravstvene zaštite u Crnoj Gori, građana Srbije, ostvaruje se preko Kriznog štaba Republike Srbije.

Iz Crne Gore bi u Srbiju večeras trebalo da stignu dve taktičke grupe za pomoć stanovništvu ugroženom poplavama, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, napominjući da su u prvoj grupi pripadnici spasilačkih ekipa, ronilačkog tima, specijalnih jedinica vojske, vojnog medicinskog i tima za tehničku podršku.

Na evakuaciji ugroženih u poplavljenim područjima biće angažovano sedam vozila, šest kamiona i 41 pripadnik Vojske Crne Gore sa opremom za spašavanje. Drugu taktičku grupu čine dva helikoptera sa posadom, koji su stavljeni na raspolaganje Srbiji i nalaze se u pripravnosti.

Izvor: Danas

Pogledajte još