Osnovci i srednjoškolci na raspustu i sledeće nedelje?

Vrtići su juče radili normalno, ali je bilo problema sa prokišnjavanjem, pa su neke grupe bile spojene ili mališani iz više objekata grupisani u jedan, a zbog poplavljenog prilaza nije radio vrtić „Radosno detinjstvo“ u Ripnju. Povrh svega, primetno je i znatno manje dece nego prethodnih dana.

U Sekretarijatu za obrazovanje juče nismo mogli da saznamo kakva je situacija u školama i vrtićima. Svi direktori školskih ustanova su juče bili na radnim mestima, a tamo gde je bilo potrebno sanirali su štetu od poplava. Najviše je bilo problema sa prokišnjavanjem krovova, a kako su saopštili nadležni, najteža situacija je bila u OŠ „Despot Stefan Lazarević“ u Mirijevu. U ovoj školi nam je rečeno da se polako sređuje i da, ako ne bude novih padavina, nastava može da počne u ponedeljak.

Zbog izlivanja Topčiderke najviše problema bilo je u vrtićima na teritoriji opštine Rakovica, a neki objekti su „odsečeni od sveta“. Prema rečima Radmile Aranđelović, direktorke PU Rakovica, zaposleni u tri vrtića u Resniku u četvrtak po podne nisu mogli da se vrate kući, pa su juče radili oni koji žive u ovom naselju.

Sve mališane iz Resnika smo smestili u jedan objekat, imali smo zalihe hrane, tako da su mališani bili kompletno zbrinuti - navodi Aranđelović.

- Imali smo plavljenje sale za fizičko u vrtiću „Labudić“, koji je renoviran pre nekoliko godina, ali su deca bezbedna.

Obilne padavine nisu poštedele ni vrtiće na Novom Beogradu, pre svega zbog prokišnjavanja krovova, ali su zaposleni uspeli to da saniraju. Najteža situacija bila je u sredu, kada za vreme najvećeg pljuska, kanalizacija nije mogla da primi količinu vode koja se izlila u magacinski prostor centralne kuhinje u vrtiću „Vesna“.

- Odmah smo se organizovali i prebacili hranu na sigurno mesto, a sutradan kada se voda povukla uradili smo dezinfekciju prostora - kažu u PU „11. april“. - Iz tih razloga kuhinja ne radi, ali će se u ponedeljak nastaviti normalno spremanje hrane.

Izvor: 24sata

Pogledajte još