Klizišta i odroni u Loznici, voda se povlači, počinje obnova mosta u Dragincu

Oko 2.000 građana je evakuisano, a stanovništvu lozničkog kraja još su potrebni hrana, voda, čizme, gorivo, pumpe i sušilice.

Komande vojske, žandamerije i MUP-a Srbije, od subote raspodelili su snage iz lozničkog kraja na druga ugrožena područja. Kako je izjavio gradonačelnik Vidoje Petrović, šef kriznog štaba u Loznici, sve dalje aktivnosti zasnivaju se na snagama kojima Loznica sama raspolaže i nekolicini preostalih vojnika.

- Organizovan je obilazak svih kritičnih drumskih saobraćajnica na području grada, pojačana je redovna i kontinuirana kontrola vode u sistemu gradskog vodovoda, dok se na područja sa individualnim snabdevanjem voda za piće doprema cisternama - rekao je Petrović.

On je pismom upoznao direktore Puteva Srbije, Srbijavoda i Telekoma sa vrstama i obimom oštećenja na teritoriji Loznice, a već danas počinje sanacija porušenog mosta u Dragincu.

- Solidarnost je bila vrlina naših sugrađana. U subotu su to potvrdili naši volonteri kada su otpremili pomoć ugroženima u Krupnju. Predstoji težak i mukotrpan posao, potrebno je obezbediti pumpe za izvlačenje vode, isušivanje prostorija, veću količinu goriva za mehanizaciju koju su ponudili meštani - poručuje gradonačelnik.

Javno preduzeće „Naš dom“, po nalogu Štaba počeće odmah asanaciju terena koji je bio zahvaćen poplavom, pre svega uklanjanjem uginulih životinja, dok je Odeljenju za privredu naloženo da u naredna dva dana formira pet stručnih komisija čiji će zadatak biti da utvrdi štetu.

blic

Pogledajte još