Zamenik ruskog ministra za vandredne situacije: Glavni poplavni talas je prošao

Na teritoriji Srbije evakuisano više od 24.000 osoba. U poplavama stradalo 17 ljudi, a jedna se vodi kao nestala. Poplavljeno 2.260 objekata, 1.763 ugroženo. Poslednja odbrana TE Kostolac

Savi kod Jamene probila, bedemi kod Sremske Mitrovice i Šapca izdržavaju. Vodostaji se nalaze iznad granica vanredne odbrane od poplava sa tendencijom porasta do 19. maja.

Glavni poplavni talas je već prošao i povećanje nivoa reke Save u narednim danima ne bi trebalo da dovede do kritične situacije, rekao je danas zamenik ruskog ministra za vanredne situacije Eduard Čižikov. Dokaz takve tvrdnje je Obrenovac, gde je nivo vode od juče opao 1,7 metara, rekao je Čižikov novinarima u ambasadi Rusije u Beogradu.

"Naši spasioci zajedno sa srpskim policajcima sada su usredsređeni na pružanje pomoći onima koji se nalaze u Obrenovcu, neki od njih rade na čuvanju objekta, dostavljanju životne namirnice i slično", naveo je zamenik ruskog ministra za vanredne situacije.

On je dodao da su ruski spasioci organizovali i sopstveni monitoring nivoa vode u naselju Progar i spremni su da odmah reaguju ukoliko bude bilo potrebno.

Novosti

Pogledajte još