KOSTOLAC: Mlava probila nasipe, preti kopovima

0

"Ako voda i dospe do termoelektrane, neće dospeti u termoelektranu, tako da ne očekujem posledice", ističe je direktor TE Dragan Jovanović.

Direktor Termoelektrane i kopova (TE-KO) „Kostolac“ Dragan Jovanović izjavio je da je učinjeno sve da voda ne prodre do termoelektrane u Kostolcu i da sa odbrambenim nasipima koji su napravljeni ne očekuje da će voda dospeti u samu termoelektranu.

Ako voda i dospe do termoelektrane, neće dospeti u termoelektranu, tako da ne očekujem posledice„, rekao je Jovanović za RTS.

On je preneo da se privode kraju poslovi na izradi odbrambenih nasipa kod TE Kostolac, radi zaštite elektrane, koji su trajali 36 sati što, kako je rekao, daje izvesnu nadu da kada bude došao poplavni talas, neće ostaviti posledice na rad postrojenja u Kostolcu.

Jovanović je napomenuo da u TE-KO „Kostolac“ sada rade svi raspoloživi termo blokovi i rudnik Drmno.

Nadamo se da će tokom noći doći do stagnacije ili pada vodotoka reke Mlave i sve ukazuje na mogući početak smirivanja, rekao je Jovanović i zahvalio pripadnicima Sektora za vanredne situacije, vojske i policije, kao i zaposlenima u termoelektreni i svim dobrovoljcima.

Reka Mlava probila je i drugi nivo nasipa i preti površinskom kopu „Drmno“ i termoelektrani „Kostolac B“.

Izvor: Mondo/RTS

Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.