Nastavlja da stiže pomoć iz inostranstva

Večeras oko 21 sat na beogradski aerodom "Nikola Tesla" iz Azerbejdžana će stići čamci, generatori, pumpe i filteri za ispumpavanje vode, kanisteri za vodu, šatori, ćebad i druga oprema.

Danas su u Srbiju iz Makedonije stigla dva kamiona preduzeća "Grozd" sa po 25.000 litara flaširane vode i kamion sa 18.950 litara vode od fizičkog lica.

Kamioni su upućeni u Crveni krst u Nišu i Malom Zvorniku, a četiri tone konzervirane hrane rukometnog kluba Varadar iz Skoplja upućeno je u Vranje.

Iz Mađarske je stigao agregat, dve pumpe i čamac, kao pomoć Sremskoj Mitrovici, dok je srpska ambasada u Budimpešti poslala 600 litara vode Omladinskoj organizaciji u Bečeju.

U Beograd je stigao kombi s dečijom hranom, pelenama i odećom iz Londona, dva kamiona flaširane vode iz Crne Gore i kombi sa sredstvima za ličnu higijenu, pelenama, dečijom odećom i konzerviranom hranom kao pomoć švajcarske firme Elit klub Cirih.

SAT Media Group i Nacionalna vozačka akademija NAVAK predali su pakete sa odećom, 5.000 flašica mineralne vode i 5.000 džakova za pesak.

Takođe su stavili na raspolaganje informativnoj službi MUP svoja vozila i ljude.

Najugroženijem mestu distribuiraće još 20.000 litara vode, a odrekli su se i dela zarade koji će uplatiti na račun Vlade Srbije.

Kako piše u saopštenju, pomoć Krupnju stigla je od građana, privrednika i Opštine Bački Petrovac, koji su skupili deset tona hrane, sredstava za ličnu higijenu, ćebadi, odeće i 50.000 litara flaširane vode.

Na apel MUP, Opština Vlasotince je obezbedila deset hiljada džakova
za pesak, piše u saopštenju.

Izvor: Blic

Pogledajte još