Košarkaši Partizana u humanoj misiji

Košarkaši Partizana NIS, koji su prethodnih dana samoinicijativno odnosili pomoć u prihvatne centre širom Beograda, danas su svi zajedno otišli do „Kombank Arene“ kako bi isporučili deo neophodne količine vode za ugrožene ljude.

Igrači kluba iz Humske su sa volonterima istovarili kamion „Voda Vrnjci”, dugogodišnjeg partnera crno-belih, zajedno sa volonterima, koji predano rade na razvrstavanju svega što u Arenu stigne. Formirali su lanac i svi kao jedan, brzo završili veliki posao, saopšteno je na sajtu srpskog šampiona.

- Košarkaši su posetili i unutrašnjost Kombank Arene, mesto koje je pretvoreno u ogromni centar za razvrstavanje svega što od pomoći stigne. Ambijent koji se potpuno razlikuje od onoga kojem suprisustvovali tokom utakmica u najvećoj hali na Balkanu. Šarenilo koje obično prirede navijači na tribinama, zamenili su garderoba, posteljine, higijenska sredstva... Niko nije ostao ravnodušan na taj prizor, koji i simbolično pokazuje rezmeru nesreće koja se dogodila i jedinstvo ljudi koja je pokazana u teškom trenutku za sve –piše na sajtu crno-belih.

KK Partizan je uz podršku kompanije „Fruit Vorld“ obezbedio oko dve tone voća, koje je danas dostavljeno u Halu 3 na Beogradskom sajmu, kao i isto toliko povrća koje će biti prosleljeno na ranžirnu stanicu Makiš.

- Klub iz Humske će nastaviti da na razne načine da pomaže ugrožene ljude i da svojim uticajem podigne svest, pre svega inostrane javnosti, o velikoj nesreći koja je zadesila našu zemlju.

Izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još