Tadić o ulogama Nikolića, Vučića i Dačića u poplavama

0

Predsednik Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić pozvao je sve čija je uloga da predstavljaju Srbiju da odu u inostranstvo i lično se angažuju u traženju pomoći za ugrožene poplavama.

U ovakvoj situaciji, uloga premijera Aleksandra Vučića i jeste da ostane u zemlji i organizuje borbu protiv poplava, ali uloga predsednika države Tomislava Nikolića i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića je da traže pomoć za našu zemlju u svetu, naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

„Sugerišem da predsednik Nikolić ne bi trebalo da otkazuje posete stranim zemljama, nego da kao izabrani predstavnik građana Srbije, poseti što veći broj zemalja i lično zatraži pomoć. Apelujem na sve političke činioce koji imaju kontakt sa međunarodnim institucijama, kao i na sve one koji imaju međunarodni uticaj, da to iskoriste tražeći pomoć gde god i kako god je to moguće“, naveo je
Tadić.

Bivši predsednik Srbije naveo je da „skoro nijedna država“ na svetu nema kapacitet da se sama izbori sa katastrofom kakva je zadesila Srbiju.

„Bez pomoći međunarodne zajednice, Srbija neće moći da spreči nastajanje još veće štete, niti da nadoknadi ogromnu materijalnu štetu izazvanu poplavama“, naveo je Tadić.

blic

Foto: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.