BRAVO: Goran Bregović donirao 20.000 evra

0

Poznati muzičar Goran Bregović rešio je da pomogne ugroženom stanovništvu od poplava u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Kako piše “Kurir”, Brega je dao 20.000 evra, od čega je 10.000 evra dao gradiću Ubu, a istu cifru je donirao gradu Maglaju.

Inače, Bregović je u stalnom kontaktu sa čelnim ljudima ova dva grada, kojima je poplava nanela veliku materijlu štetu, dok su mnoge porodice ostale bez svojih domova.

– Tačno je da sam uplatio novac, ali ja ne volim da pričam o svom humanitarnom radu. Razgovarao sam s nadležnim organima u Srbiji i Bosni i Hercegovini kako bih saznao koja su područja najugroženija. Čuo sam se predsednicima opštine Ub i Maglaj da vidim šta im je najpotrebnije – rekao je Bregović za ovaj dnevni list i nastavio:

– Konvoji su juče krenuli i, prema informacijama koje imam, stigli su na odredišta. Velika tragedija zadesila je Srbiju, Bosnu i Hrvatsku. U ovim teškim trenucima apelujem da se posebno povede računa o Romima, koji su najteže pogođeni – rekao je muzičar i apelovao na narod da ostane ujedinjen i kad se voda povuče, naglasivši da će on i njegovi prijatelji nastaviti da pomažu.

telegraf

Foto: Screenshot/Youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.