Pokrenuta peticija: Ustupite stanove u Belvilu evakuisanima!

Kao što se s TV stanica apeluje na "ljude" koji vade pesak iz džakova, jer im treba (?!), kao i to da ne sedaju na bedeme, jer ih tako oštećuju, tako se na popularnoj društvenoj mreži Fejsbuk oformila grupa Kontrola trošenja donacija za nastradale u poplavama, uz napomenu:

Narode, osetili smo potrebu da napravimo ovu stranicu i tako podignemo svest ljudi o bitnosti kontrole novca od donacija za nastradale u ovoj katastrofi koja nas je zadesila. Ne želimo da novac ode u nečije prljave ruke, nego da ode onima kojima je zaista najpotrebniji. Takođe, želimo unapred da obavestimo sve one koji su zaduženi za trošenje novca i sredstvava koji su namenjeni žrtvama ove katastrofe da ćemo pratiti svaki njihov postupak i da nećemo samo nemo posmatrati nepravilnosti u radu, ako ih bude. Priključite se stranici i raširimo ovo svuda jer je izuzetno bitno da se pomogne ljudima, a ne da se neko okoristi na ovome.

Napravljena je i grupa Pomoć ugroženima od poplave sa svim korisnim informacijama, a vredi spomenuti i Peticiju za ustupanje stanova u Belvilu (ili Stepa Stepanović) evakuisanim žrtvama.

Molim vas da izađemo u susret ljudima kojima je pomoć najpotrebnija. Imajte u vidu da nekima od njih ovo nije prva nepogoda koja ih je zadesila. Oni nemaju odakle da grade život iz početka. Ako možemo da im pomognemo, zašto to već jednom ne učinimo? Počele su da haraju teške bolesti nalik kugi i žutici i nisu nimalo trivijalna stvar. STOGA APELUJEMO NA GRAĐANE DA SE UJEDINIMO KAKO BISMO STANOVE KOJI SU GODINAMA PRAZNI USTUPILI ONIMA KOJI SU PREKO NOĆI OSTALI BEZ SVEGA!

stoji na stranici pomenute Peticije.

izvor: tvbest

Pogledajte još