Mikser festival u znaku solidarnosti

Pored konkretnih akcija prikupljanja pomoći i novčanih sredstava za nastradale, oznaku „Solidarnost!“ na Mikser festivalu 2014 nosiće i edukativni i debatni programi platforme „Mikser razgovori“. Paneli i diskusije će posebnu pažnju posvetiti temama solidarnosti i angažovanosti građana, doprinosu i značaju pojedinaca i struka u rešavanju problema u društvu, kao i ulozi medija i društvenih mreža u aktiviranju civilnog sektora.

Sav prihod od karata za muzički program Mikser festivala biće uplaćen u fond za pomoć stanovništvu stradalom u poplavama u Srbiji.

Svi kapaciteti Mikser House-a su, kao i prethodnih dana, u funkciji pružanja podrške sugrađanima i ljubimcima koji se nalaze u prihvatilištima. Mikser House nastavlja sa prikupljanjem potrepština, koje je u subotu pokrenula ekipa iz organizacije Startit, u skladu sa potrebama stradalog stanovništva. Trenutno je u toku akcija prikupljanja bojica, flomastera, papira, knjiga i interaktivnih igračaka, neophodnih za rad psihologa sa decom u prihvatilištima, a i dalje se prikupljaju i stvari za ljubimce, a trenutno su najpotrebnije pincete, jod i praškovi protiv buva i krpelja.

Momci i devojke iz Udruženja studenata Beograda već drugi dan vredno kuvaju obroke u kuhinji Mikser House-a, a Mikser poziva i sve druge platforme kojima je potreban prostor i podrška u pomaganju sugrađanima, da se jave putem Misker Beograd Facebook stranice i Twitter naloga, ili putem e-mail-a: office@mikser.rs.

Kulturna organizacija Mikser će novi program festivala objaviti u ponedeljak, 26. maja. Svi koji su do sada kupili karte za muzički program, ukoliko žele, mogu ih zameniti za novac u Mikser House-u. Sav prihod od paketa karata, koje su dostupne na prodajnim mestima Eventima po ceni od 1000 dinara, kao i prihod od pojedinačnih ulaznica, čija će cena biti 300 dinara i kupovaće se na samom festivalu, ići će u fond za pomoć stanovništvu stradalom u poplavama u Srbiji.

Aktuelne informacije možete pratiti na Mikser Beograd Facebook stranici, kao i istoimenom Twitter nalogu, kao i putem nove „Mikser“ Android aplikacije.

Pogledajte još