Poplave u Brčkom otkrivaju mine: Jedna eksplozija, nema povređenih

U Opštini Banovići prijavljena su 32 nova klizišta, a u opštini Kalesija 31 novo klizište informacija je Kantonalne uprave CZ Tuzlanskog kantona. Put Kalesija-Jelovo Brdo- Gojčin i dalje je u prekidu zbog rušenja mosta preko reke Spreče.

Pod vodom je još 100 hektara poljoprivrednih površina. Ukupno je evakuisano 187 ljudi i oni su smešteni u kasarnu Dubrave ili kod rodbine i prijatelja.

Prema Centru za uklanjanje mina BiH, na području distrikta Brčko voda je pomakla minsko polje i došlo je do eksplozije jedne mine, ali nije bilo povređenih. Takođe, na više lokacija gde se voda povukla pronađene su bombe, granate i oružje.

Stručni tim sarajevskog Veterinarskog fakulteta je nakon boravka u Maglaju i Nemiloj saopštio da nema puno uginule krupne stoke, ali je ukazao na problem nedostatka hrane za stoku i na manjak sredstava za dezinfekciju.

Poziv za pomoć zbog poplava u većem delu BiH naišao je na veliki odziv međunarodnih institucija, država, ali i kompanija i pojedinaca, saopšteno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Kako je rekla upravnica kuhinje Stari grad u Sarajevu, ta kuhinja otvorena je za sve ugrožene 24 časa.

blic

Pogledajte još