INICIJATIVA: Humanitarni meč Zvezde i Partizana za ugrožene u poplavama!

Samo dan nakon roka za završetak Jelen Superlige, stadion Marakana bi mogao da obori rekord posećenosti ove sezone ukoliko Crvena zvezda i Partizan pristanu da odigraju humanitarni meč za ugrožene od poplava koje su pogodile Srbiju.

Naime, dnevni list ”Sport” je pokrenuo inicijativu da Večiti već 31. maja odigraju ”Humanitarni derbi” na najvećem srspkom stadionu kako bi se sakupilo što više novca za one koji su ostali bez igde ičega.

- Neka Delije i Grobari, igrači i uprave, ponovo stanu rame uz rame i zajedno pokažu pravi put za Srbiju – navodi se između ostalog u saopštenju.

Foto: Facebook/Youtube channel DELIJENAVIJANJE1989Foto: Facebook/Youtube channel DELIJENAVIJANJE1989
Podsetimo, i crveno i crno-beli su tokom ove kataklizme pomagali ugroženima od poplava. Što finansijski, što u vidu odeće, hrane, lekova i drugih potrebnih namirnica.

Fudbaleri Zvezde su u dva navrata bili na nasipima, a na Marakani se nalazi i jedan deo prihvatilišta, dok se svih ovih dana skuplja humanitarna pomoć. Slično je i s druge strane Topčiderskog brda gde su crno-beli skupili pomoć prosleđenu prihvatilištima, ali su, takođe, slali i kamine za Krupanj.

Ne treba zaboraviti ni navijače oba tima koji je ova kataklizma ujedinila i koji su na svakom koraku pružali pomoć ugroženim ljudima.

Pogledajte još