Poslanici nisu hteli da se odreknu paušala za pomoć ugroženima od poplava!

Gojkovićeva je ipak rešila nekako da pomogne, pa je iz skupštinskog budžeta nastradalima odobreno 100 miliona dinara, koji su inače bili namenjeni za popravku fasade Doma Narodne skupštine. Ovu odluku je Administrativni odbor u parlamentu usvojio za jedan dan, ali se polemisanje parlamentaraca „hoću-neću da pomognem i od plate“, nastavilo.

Kako „Alo!“ nezvanično saznaje, odricanje od paušala na platu izazvalo je pravo komešanje u poslaničkim klubovima, pa su šefovi stranaka na zajedničkom sastanku sugerisali Gojkovićevoj da je bolje da svoj predlog preformuliše i da svako od predstavnika građana sam odluči koliko će novca da donira stradalima u poplavama.

Kako naš izvor kaže, poslanicima ni ovakva ideja nije odgovarala, ali su se na kraju dogovorili da suma bude manja od iznosa paušala i da svi dotiraju istu sumu.

Šefica poslaničkog kluba SPS-a Dijana Vukomanović je u razgovoru za „Alo!“ bila poprilično tajnovita: „Ne mogu da vam otkrijem sumu“. Ni poslanici manjina nisu bili raspoloženi da pričaju o ovoj temi, pa je Elvira Kovač, poslanica SVM-a, za naš list kazala da bi bolje bilo da se strpimo još jedan dan.
- Izašli smo sa sastanka tako što smo sklopili dogovor. Koliko ćemo dati, reći će vam šef najveće poslaničke poslaničke grupe Zoran Babić, a ja vam iznos ne mogu reći jer zavisi koliko će nam izračunati u računovodstvu - kaže ona. Iskren je bio Miroslav Markićević, šef poslaničke grupe Nove Srbije, koji nam je kazao da će predstavnici naroda iz te stranke dati tri puta po 15.000 dinara. Ni kod Dragana Markovića Palme nema problema.
- Sve što odluče, daćemo. Uostalom, odbornici u Jagodini su se odrekli cele plate, a izdvojićemo novac i iz budžeta grada. Molim vas, ljudima mora da se pomogne! - kaže Palma. Inače, prosečna poslanička plata daleko je veća od plate prosečnog građanina i zajedno sa paušalom iznosi oko 100.000 dinara.

Bajatović priložio više od „Srbijagasa“

Preduzeće „Srbijagas“ uplatilo je dva miliona dinara pomoći na namenski račun Vlade Srbije za otklanjanje posledica poplava, a direktor tog preduzeća Dušan Bajatović lično je dao 2,2 miliona dinara. Kako se navodi u saopštenju, to je samo deo pomoći koju zaposleni u „Srbijagasu“ planiraju da upute nastradalom stanovništvu.

Izvor: Alo

Pogledajte još