Paraćinu potrebna pomoć kako bi se sanirale posledice poplava

0

Paraćin, koji je pomalo ostao van medijskog izveštavanja, debelo je bio pod vodom. Voda se polako povlači, a opštinski štab za vanredne situacije pozvao je sanitarne inženjere i tehničare koji žele da obuče volontere za dezinfekciju poplavljenih objekata da se jave.

Gumene čizme i rukavice, vreće za smeće, kofe, deterdžent za pranje veša i podova, sredstva za dezinfekciju i ličnu higijenu, konzervirana hrana, plastični pribor za jelo, lopate, četke, pijaća voda, pumpe za isušivanje prostora, gorivo za automobile i pumpe koje crpe vodu, prekrivači, ćebad, posteljina, jastuci i dušeci… Sve je to potrebno Paraćinu kako bi se sanirale posledice poplava. Paraćinu je takođe potrebna i hrana jer se svakog dana podeli više od 2.500 obroka, a broj zahteva raste.

Zbog plavljenja reke Crnice na području tog grada evakuisano približno 300 domaćinstava. Voda se sada polako povlači, ali se javljaju posledice. – Tamo gde sepovukla voda, krenula je akcija čišćenja. Za vodom su ostale naslage blata, tako da su nam sve ove strane potrebne kako se ne bi širila zaraza. Jedna od posledica ove situacije jeste i veliki broj zmija – kaže Dragana Kostić, iz opštinske uprave Paraćin.

Izvor: vesti-online

Foto: rtv pink

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.