OHRABRUJUĆA VEST: Srbija energetski stabilna!

- Ne bih rekla da smo 100 odsto stabilni, hajde da sačekamo sledeći talas koji će biti u narednih nekoliko dana. Od vikenda, ja se iskreno nadam, da polako krećemo sa jednim mnogo stabilnijim energetskim sistemom nego sada – rekla je Mihajlović za TV Pink.

Nakon toga, istakla je Vlada Srbije mora da dobije kompletne informacije o tome da li je nešto moglo bolje ili nije, “da se nikada više ne bi desile, kada govorimo o struji, ovakve prepirke”.

Govoreći o sukobu EPS i EFT koji je nastao prethodnog dana, Mihajlović je podvukla da trgovina električnom energijom nije uređena u Srbiji i da misli da je to razlog njihove prepirke.

- To područje nije bilo uređeno ni prethodnih 10 godina. Podignute su i 2002. godine krivične prijave, pa su sklonjene, pa ih je moje prethodno ministarstvo podiglo ponovo protiv Vojina Lazarevića i svih ostalih, i očekuejm da to jednog dana izađe na videlo, kako bi građani Srbije videli da li su u prethodnih 10 godina bili oštećeni – kazala je Mihajlović.

- EPS ima formiranu svoju kancelariju u Sloveniji upravo da bi mogao da se pojavljuje na tržištu, da bi mogao da kupuje struju u svim, pa i u vanrednim situacijama. Isto tako kada je ovakva situacija EPS može da traži pomoć iz regiona ne samo ponudu – poručila je ministarka.

Ona je najavila da će kao potpredsednik vlade tražiti da dobije kompletnu infromaciju o tom slučaju.

- Struja naravno da mora da se uvozi u određenoj količini, očekujem kada se sve ovo završi vidimo na koji način to urađeno i naravno po kojim cenama – ukazala je ministarka.

telegraf

Pogledajte još