Predsednik Nikolić u poseti Smederevskoj Palanci: Ovo je nevolja od Boga!

0

Predsednik Srbije uručio humanitarnu pomoć građanima Smederevske Palanke i poručio da će svako ko se u ovoj situaciji ogrešio morati da bude žestoko kažnjen.

„Ovo je situacija kad niko ne sme da se ogreši, ko se ogreši, mora da bude žestoko kažnjen“, rekao je Tomislav Nikolić građanima u Smederevskoj Palanci. On je rekao i da donacije za ugrožena područja svakodnevno stižu i dodao da se za pomoć poslednjih dana obraća predsednicima svih država.

„Tražiću od generalnog sekretara UN Ban Ki-muna da organizujemo donatorsku konferenciju za pomoć građanima Srbije i zatražiću podršku za to i od Saveta bezbednosti UN“, rekao je Nikolić i najavio da će sutra upoznati predsednika Francuske Fransoa Olanda sa razmerama štete koje su nastale posle poplava.

Predsednik je pozvao i sve medije da sa snimcima poplava i šteta naprave film kako bi ceo svet bio upoznat sa razmerama tragedije. „A svet neka razmišlja o tome da li Srbija zaslužuje pomoć… Ovo je nevolja od Boga, nije nevolja od naroda, i zato ljudi moraju u velikoj meri da pomognu da se ona ispravi“, rekao je Nikolić.

On je pozvao sve koji imaju više da pomognu ugroženima i istakao da će u saradnji sa republičkim Štabom za vanredne situacije pomoć biti rasporedjena u skladu sa potrebama.
Komentarišući pozive da se sve donacije objave, Nikolić je rekao da sav novac koji stiže u Fondaciju Dragica Nikolić za sad namenjen za lekove, opremu i hranu za bebe.
„Lekove nabavljamo u skladu sa zahtevima centralne apoteke u Beogradu, koja obavlja evidenciju o tome šta je gde potrebno i šta nedostaje“, rekao je Nikolić.
Predsednik Srbije je nakon predaje pomoći obišao i poplavljeni gradski stadion „Nepokorena mladost“. U Smederevskoj Palanci, u kojoj se ukrštaju reke Jasenica i Kubršnica, najviše je poplavljeno naselje Karađorđevo. 

Izvor: B92

Foto: beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.