Predsednik Nikolić u poseti Smederevskoj Palanci: Ovo je nevolja od Boga!

"Ovo je situacija kad niko ne sme da se ogreši, ko se ogreši, mora da bude žestoko kažnjen", rekao je Tomislav Nikolić građanima u Smederevskoj Palanci. On je rekao i da donacije za ugrožena područja svakodnevno stižu i dodao da se za pomoć poslednjih dana obraća predsednicima svih država.

"Tražiću od generalnog sekretara UN Ban Ki-muna da organizujemo donatorsku konferenciju za pomoć građanima Srbije i zatražiću podršku za to i od Saveta bezbednosti UN", rekao je Nikolić i najavio da će sutra upoznati predsednika Francuske Fransoa Olanda sa razmerama štete koje su nastale posle poplava.

Predsednik je pozvao i sve medije da sa snimcima poplava i šteta naprave film kako bi ceo svet bio upoznat sa razmerama tragedije. "A svet neka razmišlja o tome da li Srbija zaslužuje pomoć... Ovo je nevolja od Boga, nije nevolja od naroda, i zato ljudi moraju u velikoj meri da pomognu da se ona ispravi", rekao je Nikolić.

On je pozvao sve koji imaju više da pomognu ugroženima i istakao da će u saradnji sa republičkim Štabom za vanredne situacije pomoć biti rasporedjena u skladu sa potrebama.
Komentarišući pozive da se sve donacije objave, Nikolić je rekao da sav novac koji stiže u Fondaciju Dragica Nikolić za sad namenjen za lekove, opremu i hranu za bebe.
"Lekove nabavljamo u skladu sa zahtevima centralne apoteke u Beogradu, koja obavlja evidenciju o tome šta je gde potrebno i šta nedostaje", rekao je Nikolić.
Predsednik Srbije je nakon predaje pomoći obišao i poplavljeni gradski stadion "Nepokorena mladost". U Smederevskoj Palanci, u kojoj se ukrštaju reke Jasenica i Kubršnica, najviše je poplavljeno naselje Karađorđevo. 

Izvor: B92

Pogledajte još