U Novi Beograd stiže pomoć građana iz Novog Sada

0

Grad Novi Sad poslao je danas u prihvatilište na Novom Beogradu kombi sa vodom i hlebom, što je deo pomoći koju su ovih dana prikupili Novosađani za postradale od poplava, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

Pomoć donirana od građana poslata je i na druge lokacije u poplavama ugroženim područjima.

Kako se dodaje u saopštenju, javno gradsko saobraćajno preduzeće stavilo je na raspolaganje svojih devet autobusa, koji su upućeni u Morović, mesta u šidskoj opštini iz kojeg se obavlja preventivna evakuacija zbog opasnosti od poplava.

Radnici Javno-komunalnog preduzeća “Zoohigijena i veterina Novi Sad” otišli su u selo Miokus kod Šapca, gde pomažu u uklanjanju uginulih životinja, a u Ub će biti upućen i kombi sa priborom za ličnu higijenu i opremom za bebe.

U zgradi Skupštine Novog Sada je konstantno veliki odziv građana koji donose najpotrebnije stvari za ugroženo stanovništvo, na čemu su im zahvalili predstavnici Beograda.

U zgradi Skupštine grada, u Ulici Žarka Zrenjanina 2, nastavlja se prikupljanje pomoći za ugrožena područja a najpotrebnije stvari su oprema za bebe i decu, konzervisana hrana, voda i sredstva za higijenu.

Izvor: Blic

Foto: Nadlanu Arhiva

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.