Strašno: U magacinu privatne kuće pronađena roba iz humanitarne pomoći

U toku inspekcijskog nadzora utvrđeno je da je u magacinu privatne kuće uskladištena određena količina prehrambenih artikala i sredstava za higijenu i tekstila, sa mogućom namjerom da se iskoristi u privatne svrhe.

U toku kontrole inspektorima su se obratili i predstavnici udruženja građana koji su tvrdili da je jedan deo robe njihov i da je isti namenjen za podelu građanima.

O utvrđenim činjenicama inspektori Poreske uprave FBiH su obavestili MUP Zeničko-dobojskog kantona zbog provera i poduzimanja mera i radnji iz njihove nadležnosti.

Prilikom kontrole iz svoje nadležnosti inspektori su u Zavidovićima u trgovinskoj radnji Boss zatekli robu bez porekla (brašno i eurokrem Nutella) i u Žepču u trgovinskoj radnji Kristina (mineralnu vodu i brašno).

Zbog sprečavanja nezakonitog poslovanja u radu, odnosno onemogućavanja da pojedinci zloupotrebe katastrofalno stanje prouzrokovano poplavama u cilju osiguravanja lične koristi i bogaćenja izvršene su ukupno 22 kontrole, od čega je 14 kontrola izvršeno na području Zeničko-dobojskog Kantona i 8 kontrola u Kantonu Sarajevo, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti na području ZDK izdata su četiri rešenja o zabrani obavljanja delatnosti.

Na području Kantona Sarajevo nisu utvrđene nepravilnosti u vezi sa zloupotrebom humanitarne pomoći.

kontaktradio.com

Pogledajte još