Mislili ste da su vaši podaci nebezbedni: Pogledajte šta je sada Fejsbuk smislio

0

Fejsbuk je napravio izmene svojih, ne tako popularnih, podešavanja privatnosti i učinio ih malo jasnijim.

Do sada, kada je neko otvarao nalog na Fejsbuku, njegovi/njeni postovi su automatski bili postavljani na opciju „Public“, odnosno automatski su postajali javni. To je značilo da sve slike, apdejtovi statusa, sve što postavite na društvenu mrežu može videti bilo ko na internetu.

Ti dani su završeni. Od sada će svi postovi novog korisnika Fejsbuka biti postavljani na opciju „Friends“, što znači da samo njegovi prijatelji mogu videti ono što postuje. Fejsbuk je najavio ovu izmenu u četvrtak.

Ovo je dobra vest za one koji će se tek pridružiti milionima ljudi na Fejsbuku, ali šta će se desiti ostalima?

Fejsbuk je takođe najavio da će proširiti svoj „Privacy Checkup“ alat, koji malo više objašnjava ljudima „vidljivost“ njihovih postova. Možete primetiti sledeći pop up prozor:


Foto: Fejsbuk

Koristeći opciju „Privacy Checkup“, moćićete da vidite svoja trenutna podešavanja privatnosti i da ih promenite ako želite.


Foto: Fejsbuk

Konačno, Fejsbuk je takođe pojednostavio deljenje postova sa određenim grupama u svojoj aplikaciji i učinio ga transparentnijim. Od sada, možete videti tačno ko gleda vaš apdejt statusa u levom gornjem uglu aplikacije.


Foto: Fejsbuk

Ove izmene su donete nakon dugogodišnjih kritika na račun društvenih mreža. Kompanija je morala da plati 20 miliona dolara kao poravnanje za odavanje ličnih podataka korisnika, pretila je i tužba zbog stavljanja slika korisnika u oglase bez njihovog znanja ili dozvole. Fejsbuk je takođe godinama bio kritikovan zbog komplikovanog podešavanja privatnosti.

Izvor: Huffington Post

Foto: Telegraph

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.