Crvenom krstu stigla donacija od kompanije Microsoft Srbija

Kako bi pomogla građanima Srbije u područjima ugroženim poplavama, kompanija Microsoft Srbija će, za sada, Crvenom krstu Srbije donirati 72.600 američkih dolara, kao i softver koji će omogućiti lakši i efikasniji rad svih kancelarija Crvenog krsta, u vrednosti od 295.240 dolara.

Microsoft je obezbedio licence za 20 laptop računara koje je donirala kompanija Gigatron, donirao 10 mobilnih telefona u saradnji sa kompanijom Asbis, kao i isto toliko (10) Microsoftovih laptop kompjutera, te prateću opremu (produžne kablove, portabl punjače za mobilne telefone i slično). Obezbeđen je i softver za računare koje je Coca-Cola poklonila Crvenom krstu.

Pomoć kompanije se na ovom neće zaustaviti. Microsoftov Razvojni centar u Srbiji i IT stručnjaci iz Microsofta rade na podršci i nalaženju najboljih rešenja koja informaciono-komunikacione tehnologije mogu da pruže za olakšavanje trenutne situacije, bilo da su u pitanju aplikacije, softver ili servisi.

Kompanija Microsoft preko svih svojih komunikacijskih kanala informiše svoje zaposlene i javnost van Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske o mogućnostima pomoći poplavljenim područjima.

Pogledajte još